BG EN

Яйца на сач

Читателски рецепти

Яйца на сач

25813
на 28.05.2013
Яйца на сач
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Радослава Манова, Созопол

препоръчано

Необходими продукти:
8 яйца
200 г телешко месо (може и пилешко) - нарязано на кубчета
4-5 средно големи печурки - нарязани на филийки
3 изпечени, изчистени и нарязани на ситно червени пиперки
олио за намазване на сача
50 г кашкавал - настърган
1 домат за украса
30 мл червено вино
сол на вкус
бял пипер пожелание
Начин на приготвяне:
В тефлонов тиган запържваме без мазнина месото 2-3 минути. След това добавяме виното. Оставяме да се задуши 5-6 минути и добавяме гъбите. Овкусяваме със сол и бял пипер (подправките са по желание) и оставяме да се задушава, докато се изпари течността, като от време на време разбъркваме. В подходящ съд разбиваме яйцата с малко сол, прибавяме нарязаните пиперки и задушеното месо с гъби, разбъркваме и всичко това изсипваме в предварително намазнен сач. Поставяме в студена фурна и печем на 200 градуса, докато се запече добре. След това вадим, поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме до златиста коричка. Гарнираме с нарязан домат или по избор на готвача!
Приятен апетит!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 16 декември - Телците да очакват новина за финансови постъпления, Водолеите да не пътуват САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 16 декември - Телците да очакват новина за финансови постъпления, Водолеите да не пътуват
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Противниците на еврото се събраха - Костадинов се подмазва на Румен Радев, иска избори през март ГОРЕЩО В ПИК TV: Противниците на еврото се събраха - Костадинов се подмазва на Румен Радев, иска избори през март
ново
Днес: 1
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК