Янките, руснаците и трагедията на афганистанския народ

Лична драма

Янките, руснаците и трагедията на афганистанския народ

5918
на 10.09.2021
Янките, руснаците и трагедията на афганистанския народ
Автор:   ПИК

Забелязахте ли как позорно янките бягат от Афганистан? А помните ли как позорно руснаците напуснаха същото място преди около 40 години? И как и едните, и другите оставиха на произвола на съдбата афганистанците, които са ги подпомагали и са работили за тях.

препоръчано

А помните ли каква беше съдбата на премиера на страната по времето на руското присъствие? Е, досегашният президент на страната успя да изчезне навреме. Говорят, че я напуснал панически, но подплатен с неприлично големи суми в зелено. Да, сега тече някаква евакуация, товарят едни хора на самолети като добитък. Хора, които няма да видят повече никога родината си. Защото на всички е ясно, че американците никога повече няма да се върнат. Така както и руснаците повече никога не се върнаха. И не мислят. И едните, и другите свят им се завива, като се сетят за Афганистан. И едните, и другите бая години и средства ще отделят, за да лекуват поствоенните синдроми на участвалите във военните кампании.

Нищо не може да се сравни с трагедията на самия афганистански народ. Отново принуден да се завърне и да заживее в XIX век. Защо ли беше нужно да се проливат реки от кръв в тази изстрадала земя. С безименните гробове на руски, американски и афганитански граждани. За съжаление, великите сили са такива само когато влизат с войски и завладяват чужда територия. Когато си тръгват по чорапи и оставят след себе си разруха и възможност за реваншизъм, не са нито силни, нито велики. Да оставиш един изстрадал народ в ръцете на талибаните, не е нито достойно, нито е знак за величие.
 
Георги Костадинов, Плевен

Сподели:
Бомба x
Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това