Япония въвежда нов тест за COVID за пристигащите от Китай

Азия

Япония въвежда нов тест за COVID за пристигащите от Китай

6514
на 28.12.2022
Япония въвежда нов тест за COVID за пристигащите от Китай
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Японските власти ще изискват от пристигащите от Китай да си правят тест за ковид при пристигането си в Япония, заяви японският премиер Фумио Кишида, цитиран от Ройтерс.

препоръчано

Въвеждането на тази мярка е необходимо заради бързото разпространение на коронавируса в Китай, изтъкна Кишида. 

Пристигащите от Китай, които дадат положителна проба на тест за ковид, ще трябва да се поставят под карантина за срок от седем дни, каза Кишида пред журналисти.

Новата мярка ще влезе в сила от полунощ на 30 декември.

Япония отвори през октомври границите си за туристи, които са в състояние да представят доказателство за ваксинация срещу ковид или негативен тест за коронавирус, направен преди заминаването за Япония.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК