Япония затегна още повече санкциите срещу Русия

Азия

Япония затегна още повече санкциите срещу Русия

14348
на 26.05.2023
Япония затегна още повече санкциите срещу Русия
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Япония обяви допълнителни санкции срещу Русия, след като на срещата на върха на Г-7 в Хирошима миналата седмица бе постигнато съгласие за засилване на наказателните мерки заради войната в Украйна.
В координация с други членове на Г-7 Токио ще замрази активите на 78 юридически и 17 физически лица, включително офицери от армията на Русия. Япония ще забрани и износа за 80 руски предприятия - например свързани с армията изследователски лаборатории, се посочва в изявление на външното министерство в Токио, публикувано в петък.

препоръчано

Япония също така ще забрани предоставянето на строителни и инженерни услуги на Русия, въпреки че подробностите за мярката ще бъдат обявени на по-късна дата, се казва в изявление на Министерството на търговията.

Главният секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно осъди хода на Русия да разположи тактически ядрени оръжия в Беларус, като заяви, че това допълнително ще изостри ситуацията. "Като единствената страна, пострадала от атомни бомбардировки по време на война, Япония никога не приема ядрената заплаха от страна на Русия, а още по-малко нейното използване", заяви Мацуно.

Лидерите на Г-7 подчертаха решимостта си да подкрепят Украйна с допълнителна военна помощ и санкции срещу Русия по време на срещата си на върха в Хирошима миналата седмица. Те заявиха, че ограниченията ще обхванат износа на промишлени машини, инструменти и технологии, полезни за военните усилия на Москва, като същевременно ще бъдат положени усилия за ограничаване на руските приходи от търговия с метали и диаманти.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК