Япония изтегля от употреба ваксини на "Модерна". Причината е...

Азия

Япония изтегля от употреба ваксини на "Модерна". Причината е...

18052
на 26.08.2021
Япония изтегля от употреба ваксини на Модерна. Причината е...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Здравното министерство в Япония обяви за постъпили сведения от центрове за ваксинация в страната за открито чуждо вещество във ваксината на "Модерна", предадоха световните агенции, цитирани от БНР.

препоръчано

Според ТАСС, компанията, която разпространява препарата на японска територия, е решила да изтегли над 1 600 000 дози от него като предохранителна мярка. От фирмата заявиха още, че предстои информациите за откриването на субстанцията да бъдат проучени.

От компанията производител "Модерна" съобщиха, че са били уведомени, а веществото е забелязано в дози в една от партидите от препарата, изпратена в Япония. Фирмата е замразила дистрибуцията на общо три партиди от ваксината, а въпросът за откритата субстанция се разследва.

"Модерна" обаче смята, че тя се е появила във флаконите на производствена линия в Испания и уточнява, че за момента няма информация за проблеми с безопасността и ефикасността на продукта за азиатската страна.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК