Япония, САЩ и Франция стартираха съвместни военни учения на остров Кюсю

Азия

Япония, САЩ и Франция стартираха съвместни военни учения на остров Кюсю

2495
на 11.05.2021
Япония, САЩ и Франция стартираха съвместни военни учения на остров Кюсю
Автор:   ПИК

Силите за самоотбрана на Япония стартираха днес военни учения съвместно с френски военнослужещи и представители на Корпуса на морската пехота на САЩ на югозападния японски остров Кюсю на територията на префектурите Кагошима, Миядзаки и Нагасаки, съобщава агенция „Киодо”, цитирана от ТАСС.

препоръчано

Агенцията се позовава на съобщение на Министерството на отбраната на Япония.

Посочва се, че в ученията ще вземат участие над 200 души.

В рамките на ученията в пристанище Сасебо трябва да акостира френският лек крайцер „Жана д`Арк”.  От японска страна участва елитна амфибийна бригада за бързо реагиране на морските сили за самоотбрана на страната. Очаква се включването и на американския конвертоплан MV-22 Osprey.

 Ученията трябва да продължат до 17 май.

Военнослужещите от трите страни ще отработят провеждането на серия съвместни операции, сред които по слизане на отделни острови.

Министърът на отбраната на Япония Нобуо Киси заяви, че маневрите трябва да заздравят тристранното взаимодействие, което, от своя страна, ще помогне за осигуряването на свободен и открит Индо-Тихоокеански регион.

Силите за самоотбрана на Япония и военните на САЩ са провеждали досега три пъти подобни учения на остров Кюсю, но френските военнослужещи взимат участие в такива за първи път.

 

Превод и редакция: ПИК

Сподели:
Бомба x
ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг
ПИК TV x
Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА) Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА)
ново
Днес: 194
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това