Япония твърда - няма да използва военна сила срещу други страни

Азия

Япония твърда - няма да използва военна сила срещу други страни

12809
на 04.06.2023
Япония твърда - няма да използва военна сила срещу други страни
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Япония няма да използва растящата си военна сила срещу други страни. Това заяви японският министър на отбраната Ясуказу Хамада в събота, предаде Ройтерс.

препоръчано

Същевременно той потвърди стремежа си да даде приоритет на дипломатическите усилия и диалога за предотвратяване на недоразумения.

"Ние не търсим съперничество или конфликт", увери Хамада по време на конференция за сигурност в Сингапур с 600 делегати от 49 страни.

Като нация, която желае предимно мир, Япония се стреми да подобри способностите си за възпиране и да насърчи разрешаването на различията чрез диалог, допълни министърът на отбраната.

свързани новини

Укрепването на отбраната на Япония, включително чрез ракети с по-голям обсег, цели да възпре Китай от прибягване до сила в Източна Азия. Правителството на премиера Фумио Кишида се тревожи, че войната на Русия в Украйна може да насърчи Китай да атакува съседен Тайван.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК