Япония ще загуби около 19 млрд. евро при олимпийски игри без публика

СПОРТЪТ ДНЕС

Япония ще загуби около 19 млрд. евро при олимпийски игри без публика

3867
на 26.01.2021
Япония ще загуби около 19 млрд. евро при олимпийски игри без публика
Автор:   ПИК

Япония ще загуби около 19 млрд. евро, ако олимпийските игри в Токио това лято се проведат без публика. Това показват резултатите от проучване на Кансайския университет, проведено от проф. Кацухиро Миямото, съобщават световните агенции, цитирани от БТВ.

препоръчано

Преките загуби на местната икономика могат да достигнат 2,5 млрд. евро.

При олимпийски игри без присъстващи фенове би имало по-ниско потребление на различни стоки от домакинствата и спад от близо 2 млрд. евро. Свиване ще има и на постъпленията от реклама.

Очаква се и приходите от промоционални спортни и културни събития след Игрите да намалеят наполовина до 5.5 млрд. евро. Туризмът в Япония и възможностите за бизнеса също ще бъдат засегнати.

При заемане на до 50 процента от местата по спортните съоръжения, Япония може да загуби сума от порядъка на 9 млрд. евро.

Решението на страната дали и колко зрители ще бъдат допуснати на най-големия спортен форум вероятно ще стане ясно до месец март. Игрите трябваше да се проведат през лятото на 2020 година, но бяха отложени с година заради пандемията с коронавирус. Все още е възможно те изобщо да не се проведат, макар че Организационният комитет отрече да има такава опасност.

Ново отлагане би струвало на Япония най-малко 4 млрд. евро, а при отмяна страната ще понесе загуби в размер на внушителните 36 млрд. евро, показва още проучването на проф. Миямото.

 

Сподели:
Бомба x
Наш астроном откри нова екзопланета в близост до Слънчевата планета Наш астроном откри нова екзопланета в близост до Слънчевата планета
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 234
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това