Ясен Тодоров: Поведението на Борислав Сарафов трябва да се коментира от криминален психолог. Чак сега се сети, че е рицарят на белия кон

ЧАС ПИК

Ясен Тодоров: Поведението на Борислав Сарафов трябва да се коментира от криминален психолог. Чак сега се сети, че е рицарят на белия кон

17569
на 16.05.2023
Ясен Тодоров: Поведението на Борислав Сарафов трябва да се коментира от криминален психолог. Чак сега се сети, че е рицарят на белия кон
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Не се притеснявам от нищо. Не желая охрана от Министерството на правосъдието.  Не че не уважавам господин Зарков. Но моята съвест е чиста и мога спокойно да ходя по улиците. Това заяви във видеовръзка пред Нова телевизия зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров.

препоръчано

"Аз съм единственият човек, дръзнал да се опълчи на всесилния прокурор на София Славчо Кържев. Това беше единственото такова дело в България. Когато има нещо реално, аз ще реагирам по предвидения от закона начин", допълни той.

Тодоров сподели, че не е гледал целия брифинг на шефа си Борислав Сарафов, но поясни, че "подобно поведение трябва да се коментира от криминален психолог".

"Ако той знае кои са тия дела на трупчета, да каже. Но как е "узряло" това прозрение точно миналата седмица, а не през последните десет години, не знам... Така се прави - когато констатираш някаква нередност, трябва веднага да уведомиш за нея когото трябва. А когато не си съгласен с ръководството си, с  политиката на прекия си началник - главния прокурор, имало е възможност да си подадеш достойно оставката, да не приемеш предложението на Сотир Цацаров да станеш зам.-главен прокурор. Но ти не си го направил. Напротив - пишеш концепция, в която възхваляваш дейността на следствието и прокуратурата. И в един момент се сещаш, че прокуратурата е нагазила в "калта" и ти си рицарят на белия кон", коментира още Тодоров.

"Аз не знам т.нар. дело "Барселона гейт" да се разследва от НСлС. По всяко дело, по което има някаква по-голяма сложност, голям обществен резонанс, си има прокурори, разследванията се водят съгласно НПК. Това "държане на трупчета" е израз на хора, които не познават следствието и прокуратурата", заяви Ясен Тодоров. 

Относно случая с присъствието на израелски експерт при атентата срещу главния прокурор, той коментира: "Вие искате ли да знаете истината за атентата срещу Иван Гешев. Става дума за един от най-добрите експерти в света... Доколкото разбрах, ПП-ДБ са поканили главния прокурор и мен за изслушване в парламента. Аз имам какво да кажа и да дебатирам с народните представители. Това мен не ме притеснява - контролът на законодателната власт върху съдебната". 

"Опитът за убийството на господин Гешев чрез средство, което е опасно за мнозина, катализира много процеси в страната", заяви Тодоров и допълни, че може да предполага много неща в тази връзка, но че той е следовател и може да прави публични изводи, когато те почиват на обективни факти.

Той обаче уточни, че вместо обществеността да се насочи към извършителите на престъплението, се иска оставката на главния прокурор, който иска да знае кой е извършил това деяние. Ясен Тодоров нарече това "правен парадокс".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 83
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК