“Росатом“ докладва: Пожарът в контролираната от Русия Запорожка ядрена централа е изгасен

Европа

“Росатом“ докладва: Пожарът в контролираната от Русия Запорожка ядрена централа е изгасен

26475
на 12.08.2024
“Росатом“ докладва: Пожарът в контролираната от Русия Запорожка ядрена централа е изгасен
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Пожарът в контролираната от Русия Запорожка ядрена централа в Украйна е бил изгасен, предават световните агенции, като се позоваха на руския ядрен оператор “Росатом“.

препоръчано

Украинската компания за ядрена енергетика „Енергоатом“ заяви, че една от охладителните кули на централата и друго оборудване са били повредени. „Росатом“ също съобщава за повреда на охладителната кула, но добавя, че тя не е била действаща.

По разпореждане на руския президент Владимир Путин са засилени мерките за бдителност и внимание към обекти от стратегическата инфраструктура, в това число и в Запорожка област, предаде ТАСС, като се позова на назначения от руските власти областен управител на областта Евгений Балицки.

По-рано тази нощ Украйна и Русия си размениха обвинения относно пожара в пределите на централата. Според украински представители руските сили, контролиращи обекта, са запалили пожара в охладителната кула, вероятно като провокация или за всяване на паника.

Според руски представители пожарът е бил причинен от украински удар, като се спомена за атака с дрон.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК