ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Звездица Михайлова
Необходими продукти:
1 опаковка бишкоти
300 мл сметана
300 г обезсолена и обезмаслена извара
1 опаковка желатин
4 жълтъка
захар
тъмно какао за поръсване
ром (може и есенция)
кафе
Начин на приготвяне:
Напояват се бишкотите в сварено кафе и се нареждат на дъното на тава. След това се поръсват с рома или есенцията. Жълтъците и захарта се разбиват на водна баня до сгъстяване и се прибавя към тях желатинът. Разбива се сметаната, прибавя се към нея изварата. След като жълтъците изстинат, се прибавят към сметаната. Кремът се изсипва върху бишкотите. И така се правят два реда от крем и бишкоти. Оставя се да стегне в хладилника за около 2 часа. След това се украсява отгоре. Поръсва се с тъмно какао, като от хартия предварително са изрязани форми от сърца и се закрива част от крема. Като след поръсването, където е имало хартия, се получават сърца. Тортата е тип парфе, което наподобява тирамису.