ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Ивелина Петкова, с. Нова Черна
Необходими продукти:
150 г черен шоколад
150 г масло
100 г захар
30 г
брашно
3 яйца
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Шоколада начупваме на парченца. В подходящ съд разтопяваме на водна баня маслото, захарта и шоколада. Оставяме да изстине. Разбиваме яйцата добре и добавяме към изстиналата смес. Хомогенизираме и добавяме брашното и ванилията. Намазваме силиконова форма за мъфини или шолички. Изсипваме сместа, като не пълним съвсем догоре, все пак те ще се надигнат. Формата слагаме за 1-2 часа във фризер. Загряваме фурната до 220 градуса. Изваждаме от фризера и печем мъфините 13-15 минути. Накрая се ръсят с пудра захар. Имат хрупкава коричка и приятно разтичащ се сос отвътре.