„Гардиън”: Джереми Корбин и Тереза Мей продължават преговорите

Европа

„Гардиън”: Джереми Корбин и Тереза Мей продължават преговорите

3512
на 04.04.2019
„Гардиън”: Джереми Корбин и Тереза Мей продължават преговорите
Автор:   ПИК

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин ще представи днес накратко разговорите си с премиера Тереза Мей, след като натискът от страна на лейбъристите за втория референдум избухна в открит спор с Емили Торнбъри, външен министър от правителството в сянка, която написа на колегите си, че всяка договореност трябва публично да се гласува, съобщава „Гардиън” в коментарен материал, цитиран от „Фокус”.

препоръчано

Както лейбъристите, така и от „Даунинг Стрийт” №10 оцениха дискусиите като „конструктивни“. И от двете страни обърнаха внимание, че е нужно да проведат и разговори по технически въпроси, на които ще им помагат държавни служители. Те са насрочени за днес

“Проведохме конструктивни дискусии, в които разгледахме подробно различни идеи за това как да се излезе от задънената улица на Брекзит - казва говорителят на лейбъристите.  - Договорихме програма за работата на двата екипа по споразумението”.

 

Спешно заседание на кабинета в сянка е било свикано веднага след края на разговорите с кабинета. На него са обсъдени начините, по които ще действа Лейбъристката партия в следващите дни и месеци.

Торнбъри е написала на колегите си, че не може да присъства по лични причини, но е настояла всяко предложение за сделка да бъде подлагано на публично гласуване. Според нея, кабинетът, който във вторник проведе гласуването, и кабинетът в сянка трябва да приемат еднакви процедурни правила.

Корбин прие изненадващото предложение на министър-председателя за преговори, както и сигналът й, че желае да обмислят една по-мека форма на Брекзит, особено след маратона от срещи, които кабинетът проведе във вторник.

Той обаче се изправи пред натиска от страна на депутатите, които са разтревожени, че може да се съгласи да подпише сделката за Брекзит без да я подложи на референдум. Накрая той обърна специално внимание, че е обсъдил тази тема в разговорите.

 След срещата с Мей, Корбин написа в „Туитър:” „ Представих алтернативния лейбъристки план и поставих въпроса за публичен вот, за да се избегне опцията „без сделка“ или напускане при лоша и неизгодна сделка.“

 

 

Сподели:
Бомба x
БОЖЕСТВЕНО ЧУДО: Озверели неверници хвърлили в морето този необикновен светец, два делфина го изнесли жив на брега БОЖЕСТВЕНО ЧУДО: Озверели неверници хвърлили в морето този необикновен светец, два делфина го изнесли жив на брега
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се скара на жените от ГЕРБ в Благоевград след екшън с кандидата им: Караниците ви не водят до добро на изборите. Няма да обявим до последно кандидата за президент, защото хората на Радев ни репресират - след бухалката Рашков, праща Минеков (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се скара на жените от ГЕРБ в Благоевград след екшън с кандидата им: Караниците ви не водят до добро на изборите. Няма да обявим до последно кандидата за президент, защото хората на Радев ни репресират - след бухалката Рашков, праща Минеков (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това