„Гардиън”: Тереза Мей е принудена да отложи Брекзит след историческа победа за депутатите

Европа

„Гардиън”: Тереза Мей е принудена да отложи Брекзит след историческа победа за депутатите

8974
на 09.04.2019
„Гардиън”: Тереза Мей е принудена да отложи Брекзит след историческа победа за депутатите
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Депутатите приеха историческо законодателство, за да забавят член 50, принуждавайки правителството да определи своя график за продължителността на забавянето на Брекзит, отбелязва в коментарен материал „Гардиън”, цитирани от „Фокус”.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

При извънредни обстоятелства законопроектът, изготвен от лейбъриста Ивет Купър и консерватора Оливър Летуин, премина през последните си етапи в Камарата на лордовете и беше одобрен от Общините.

Бързото приемане на законопроекта стана възможно благодарение на успеха на безпрецедентното изменение, което позволи на депутатите да се възползват от контрола над работата на парламента в определени дни, което означава, че правителството не може да блокира неговия напредък.

Законът за оттегляне от ЕС (№ 5) получи кралско съгласие, принуждавайки премиера да удължи действието на член 50 и да обясни продължителността на удължаването на срока в парламента днес.

Андреа Лийдсъм, заяви, че правителството няма да блокира напредъка на законопроекта, след като е бил приет от лордовете, но тя го нарече „огромна кучешка вечеря“ и критикува колко малко време за дебат имаше законопроектът.

Мей вече е обещала да поиска удължаване до 30 юни, но правителството се противопостави на законодателството, като се страхува, че прецедентът, който той ще установи депутати от задните банки да бъдат в състояние да приемат законопроекти.

Съгласно условията на новия закон, правителството трябва да представи предложение за съгласие за продължителността на удължаването, което премиерът ще търси от ЕС.

Мей ще се срещне с лидерите на ЕС на спешна среща на високо равнище в Брюксел утре вечер, за да направи искането, което може да бъде отхвърлено в полза на по-дълго и по-гъвкаво удължаване, което ще изисква от Великобритания да участва в изборите за Европейски парламент.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се ядоса на ППДБ: Не реагират срещу министрите на Радев, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Дани Митов ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се ядоса на ППДБ: Не реагират срещу министрите на Радев, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Дани Митов
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК