„Дейли Експрес”: Решението на Джереми Корбин да се ангажира с нов референдум срещна яростни реакции

Европа

„Дейли Експрес”: Решението на Джереми Корбин да се ангажира с нов референдум срещна яростни реакции

10953
на 26.02.2019
„Дейли Експрес”: Решението на Джереми Корбин да се ангажира с нов референдум срещна яростни реакции
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Джереми Корбин се сблъска с яростна реакция, след като се ангажира да подкрепи втори референдум в циничен опит да отмени Брекзит. В отчаян опит да спре дезертирането на депутати от партията си, лидерът на лейбъристите обяви подкрепата си за „обществено гласуване за предотвратяване на разрушителен консервативен Брекзит“, съобщава в обширен коментарен материал „Дейли Експрес”, цитирани от „Фокус”.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Смяната на тактиката заплашва да открие нов разрив в партийните редици, като се има предвид огромната подкрепа от страна на милионите гласоподаватели в сърцето на партията. И ядосаните поддръжници на Брекзит веднага осъдиха решението му като „предателство“. Корбин обяви решението си на напрегната среща на Лейбъристката партия в Уестминстър.

Позицията му бе приветствана от проевропейските лейбъристи, но предизвика дълбоки опасения сред десетки депутати, представляващи северните избирателни райони.

Високопоставена фигура от лейбъристите през нощта заяви, че избирателите ще получат директен избор между сделката за Брекзит на Тереза Мей или да останат в ЕС на „обществено гласуване“, планирано от партията.

Външният министър в сянка Емили Торнбъри заяви, че планираният от лейбъристите референдум ще даде на избирателите правилен избор между сделката на министър-председателя или отмяна на оттеглянето на страната от ЕС.

„Мисля, че е в интерес на Великобритания да остане в ЕС“, каза тя.

Торнбъри също така настоя, че лейбъристите ще проведат кампания за „Оставане“ в бъдещ вот, „ако това е избор между катастрофален консервативен Брекзит или оставане в ЕС, това ще направим“.

Привържениците на Брекзит бяха възмутени от съобщението.

Консервативният депутат Саймън Кларк каза: „Лейбъристите се опитват да отменят решението на милиони северни избиратели за известно време. Тези гласоподаватели ще се чувстват горчиво предадени“.

Джейкъб Рийс-Мог заяви: „Ние имахме обществено гласуване и само тези, които загубиха, искат да го повторят“.

Решението на Корбин последва оставката на осем проевропейски депутати миналата седмица. Водени от Чука Умуна, те създадоха новата „Независима група“ от депутати, обещали да се противопоставят на Брекзит.

Министърът за Брекзит в сянка сър Киър Стармър заяви: „Тази седмица лейбъристите ще вкарат алтернативния си план за гласуване в Камарата на общините“.

„Ако парламентът отхвърли нашия план, то лейбъристите ще изпълнят обещанието, което направихме на нашата годишна конференция, и ще подкрепим обществено гласуване“.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите от комисията за разследване на корупционните практики в Агенция Митници поискаха информация за всички дела за контрабанда (ВИДЕО) ПИК TV: Депутатите от комисията за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" поискаха информация за всички дела за контрабанда (ВИДЕО)
ново
Днес: 106
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК