Вход
София
Времето в София 14 o C

„Другарю” Пирински, който е тръгнал срещу партията, все е загубил

„Другарю” Пирински, който е тръгнал срещу партията, все е загубил

на 29.08.2019
130808
31
„Другарю” Пирински, който е тръгнал срещу партията, все е загубил
Автор: "Ретро"
29.08.2019
31
130808

Ето как завършва статията на "другаря" Пирински от 22 август:

„Едно следва да е ясно - докато "бавно, но упорито" ни се натрапва подмяна на същността на партията, също така упорито и неотстъпно ще продължава съпротивата срещу онези, които се мъчат да я осъществяват!

Редно е да се представя, тъй като се явявам опонент на статията и на нейния създател. В партията съм от 1956 г., а фактически от 1943-та. Завършил съм Висшето морско училище и Икономическия институт "Карл Маркс". О.р. капитан първи ранг и капитан далечно плаване. Работил съм на много отговорни места, където ме е поставяла партията. Не всякога съм бил съгласен с нейното ръководство и съм го изразявал на партийни събрания, но никога в пресата и на всеослушание. НИКОГА НЕ СЪМ ОБЯВЯВАЛ ЗАПЛАХИ, КАКТО СЕГА ГО ПРАВИ Г. ПИРИНСКИ. Той обявява, че ставащото в БСП е подмяна, а не промяна. Няма да споря с него по теоретичните въпроси, където той е вещ, защото той фактически 30 години участва в ръководството на партията и е добил чиновническо-бюрократичен стил, който на мен не ми допада. Той, както много други наши ръководители на партията, не отчита, че сегашните условия на работа коренно се различават от тези преди промените. Тогава всеки се пенсионираше на поста, на който е избран или е преместен през годините по-нагоре, а понякога и по-надолу. Те считаха, че са абонирани за ръководители на партията и рядко някой беше заместван от по-млад колега.Така партията стигна до загубване на авторитет и загуби влияние.

Сега динамиката на политическия живот е голяма. Навлязоха много неподготвени и алчни хора, жадни за власт и забогатяване за сметка на държавата и българския народ. Имаме над 400 партийки, семейни и приятелски, които подвеждат българския народ, а де факто се борят за получаване на субсидия, с която да се издържат и да си решават личните проблеми. При тези условия партията трябва да бъде мобилна.

Г. Пирински разглежда подмяната по свой начин. Ние платихме доста данъци на това, което се предлага в статията. Бюрокрацията и чиновническото отношение не са подходящи за настоящата политическа динамика и предателското ръководене на страната.

Едва в края на статията "Промяна на кадровата политика" Пирински, както се казва, "изплю камъчето". Това си е негово мнение и на подобните на него, които смятат, че са абонирани за места както в ръководството на партията,така и в Народното събрание и съветите към общините. Те използват партията като "ракета носител". Досега правеха всичко възможно да не се появяват способни членове, които евентуално да ги заместят. Въпреки че проявява съгласие за настъпването на млади кадри, образовани и способни да водят партията, той със статията си го отрича. С този стил под ръководството на С. Станишев загубихме изборите 10 пъти и отделни членове и симпатизанти се отчаяха. Сега, при тъй наречената "подмяна", хората се завърнаха и това си личи от двойно избрания членски състав в НС и успеха по време на изборите за ЕП. Въпреки противодействието на приятелите на Пирински,  които се мъчи да защитава и оневинява. Те не само че не работеха за успеха на БСП, а и работеха против този успех. Водени от лични интереси, те искат да върнат партията там, където беше последно под ръководството на М. Миков. Отново да се включат в "статуквото", което  считат за успешно и да станат партньор на Борисов.

На Г. Пирински и неговите другари искам да кажа нещо, което народът го е синтезирал, а аз ще го перифразирам: КОЙТО Е ТРЪГНАЛ СРЕЩУ ПАРТИЯТА, ВСЕ Е ЗАГУБИЛ.  В партията се влиза и излиза по желание на всеки един член. Никой насила не е включен за член в БСП.

 

Христо Джуров

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Към кого изпитвате най-силно доверие?
Общо гласували: 30774
архив

- Скъпи, какво ще ми подариш за Нова година?
- Себе си, разбира се, скъпа...
- Наистина... Нали идва годината на Плъха...

няма нови новини
Днес: 255
hot
най-четени новини в момента
сега
2147
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Комисията по енергетика прие идеята за държавните бензиностанции (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ОПАСНО БЛИЗО: Астероид убиец лети към Земята
x