Вход
София
Времето в София 8 o C

„Другарю” Пирински, който е тръгнал срещу партията, все е загубил

„Другарю” Пирински, който е тръгнал срещу партията, все е загубил

на 29.08.2019
109187
31
„Другарю” Пирински, който е тръгнал срещу партията, все е загубил
Автор: "Ретро"
29.08.2019
31
109187

Ето как завършва статията на "другаря" Пирински от 22 август:

„Едно следва да е ясно - докато "бавно, но упорито" ни се натрапва подмяна на същността на партията, също така упорито и неотстъпно ще продължава съпротивата срещу онези, които се мъчат да я осъществяват!

Редно е да се представя, тъй като се явявам опонент на статията и на нейния създател. В партията съм от 1956 г., а фактически от 1943-та. Завършил съм Висшето морско училище и Икономическия институт "Карл Маркс". О.р. капитан първи ранг и капитан далечно плаване. Работил съм на много отговорни места, където ме е поставяла партията. Не всякога съм бил съгласен с нейното ръководство и съм го изразявал на партийни събрания, но никога в пресата и на всеослушание. НИКОГА НЕ СЪМ ОБЯВЯВАЛ ЗАПЛАХИ, КАКТО СЕГА ГО ПРАВИ Г. ПИРИНСКИ. Той обявява, че ставащото в БСП е подмяна, а не промяна. Няма да споря с него по теоретичните въпроси, където той е вещ, защото той фактически 30 години участва в ръководството на партията и е добил чиновническо-бюрократичен стил, който на мен не ми допада. Той, както много други наши ръководители на партията, не отчита, че сегашните условия на работа коренно се различават от тези преди промените. Тогава всеки се пенсионираше на поста, на който е избран или е преместен през годините по-нагоре, а понякога и по-надолу. Те считаха, че са абонирани за ръководители на партията и рядко някой беше заместван от по-млад колега.Така партията стигна до загубване на авторитет и загуби влияние.

Сега динамиката на политическия живот е голяма. Навлязоха много неподготвени и алчни хора, жадни за власт и забогатяване за сметка на държавата и българския народ. Имаме над 400 партийки, семейни и приятелски, които подвеждат българския народ, а де факто се борят за получаване на субсидия, с която да се издържат и да си решават личните проблеми. При тези условия партията трябва да бъде мобилна.

Г. Пирински разглежда подмяната по свой начин. Ние платихме доста данъци на това, което се предлага в статията. Бюрокрацията и чиновническото отношение не са подходящи за настоящата политическа динамика и предателското ръководене на страната.

Едва в края на статията "Промяна на кадровата политика" Пирински, както се казва, "изплю камъчето". Това си е негово мнение и на подобните на него, които смятат, че са абонирани за места както в ръководството на партията,така и в Народното събрание и съветите към общините. Те използват партията като "ракета носител". Досега правеха всичко възможно да не се появяват способни членове, които евентуално да ги заместят. Въпреки че проявява съгласие за настъпването на млади кадри, образовани и способни да водят партията, той със статията си го отрича. С този стил под ръководството на С. Станишев загубихме изборите 10 пъти и отделни членове и симпатизанти се отчаяха. Сега, при тъй наречената "подмяна", хората се завърнаха и това си личи от двойно избрания членски състав в НС и успеха по време на изборите за ЕП. Въпреки противодействието на приятелите на Пирински,  които се мъчи да защитава и оневинява. Те не само че не работеха за успеха на БСП, а и работеха против този успех. Водени от лични интереси, те искат да върнат партията там, където беше последно под ръководството на М. Миков. Отново да се включат в "статуквото", което  считат за успешно и да станат партньор на Борисов.

На Г. Пирински и неговите другари искам да кажа нещо, което народът го е синтезирал, а аз ще го перифразирам: КОЙТО Е ТРЪГНАЛ СРЕЩУ ПАРТИЯТА, ВСЕ Е ЗАГУБИЛ.  В партията се влиза и излиза по желание на всеки един член. Никой насила не е включен за член в БСП.

 

Христо Джуров

 

Сподели:
Напиши коментар »
(31)
1
Maмuцата ви да eбa червени мyxъли. Всички партии в РБ са извън закона, защото са част от бившата престъпна БКП и тайната полиция на селяндурите ДС, както и всички медии са техни.
2
Христо Джуров-- от шумкарско-разбойническото котило на Добри Джуров трябва да си с тази фамилия !! И ти като всички комунистически башибозуци цял живот си паразитирал на гърба на народа и си се обогатявал за сметка на обикновените хора !! И ако не беше тъжната дата 09.09.1944г и окупацията от пияните азиатски орди , щеше да си умреш в тъпото си село като овца без история , а не да парадираш с образованието си , което всички знаят как се даваше на " наши верни цървуланковци " !
3
Джурооооов, Джуров и ти не знаеш на кой свят си, па акъл даваш. Каквото партията решила, не е сгрешила-само,че това тогава беше престъпление срещу народа. Ама ти едва ли ще ме разбереш-както казах ти не знаеш на кой свят си, па.........
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
тази деменция тръгнала да пише в пик
7
В добавка : "... Който е тръгнал срещу Партията, все е загубил...ЖИВОТА си..." На явно дементиралата чугунена червена глава Джуров да припомним и ТЕЗИ ЗАКАЧКИ за нему подобните: Товарищ, а тьI откланялся с линией Партий ?!- Нет, конечно- я откланялся ВМЕСТЕ с линией ! ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ - ПО ВЕРЕН ПЪТ !
8
Пирински в Белене!
9
ВСЯКА ПРАВА НЕУСПОРЕДНА НА КРИВАТА НА КОРНИ Е КРИВА
10
DJRKAAA.PROZETOX BIOGRAFIATA TI I RAZBRAX ZE TI TSIAL JIVOT SI LIZAL ZADNITSI NA NAZALNITSITE SI.
11
Един от многото с промит мозък в чугунена червена тиква. Заради тази партия и такива малоумници сме на това дередже.
12
Иване, докато не ти го заврат цялия няма да разбереш истинската причина за дереджето ни.
13
До 12тия малоумник-личи ,че е наследник на червените ,ама е много прост.
14
Капитан далечно плаване казваш? Значи за разлика от обикновения гражданин на НРБ, ти си имал възможност да хвъркаш извън клетката, а? Където те прати партията, значи? И голяма заплата, че и достъп до валута. Добре си си поживял. Че и сега не си зле...
15
Този е вероятно син на Добри Джуров и стана капитан първи ранг за една година защото татко му беше министър. Капитан далечно плаване не е бил никога защото аз съм капитан далечно плаване и всички капитани далечно плаване ги познавам. И колко точно години беше капитан на кораб? Може да са му издали сертификат за КДП пак по времето когато татко му беше министър и по линия на партията, без да е бил помощник капитан или старши помощник капитан. За това са необходими 10 години. За другаря Пирински и неговите другари, за другите другари комунисти, за всички верни на партията комунисти може да пише каквито си иска лозунги: "Който е тръгнал срещу партията, все е загубил!" , или "Демокрацията ни отне много!", или "Партията поема вината само с мезе" или "Другари, днес откриваме завод за полупроводници, а догодина за цели проводници!"
16
Поредното претъпо пикаджийско менте, писано от някой от журналята им. Тия писма да не мислите, че граждани ги пищат? Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!
17
В Института по история на БКП, научно е доказано, че последният комунист ще умре в България. То се вижда - в Русията, Куба, Венецуела, Кимова Корея,....започват да се очовечват. Ама нашите дебели глави не се отказват. Но времето не прощава на никога.Обаче ходят на безплатни курсове, как да позват скайп и да говорят с внуците в Лондон.
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Добри Джуров имаше двама сина, Чавдар и Спартак и една дъщеря Аксиния. Чавдар загина при скок с парашут.Спартак беше морски офицер.Когато не знаете нещо със сигурност не съчинявайте глупости.
20
Другарю Джуров абсолютно си прав, който е тръгнал срещу червената мафия, е сършил като бай Тодор! Не, че Импексовата Курабия ще свърши друго я че де! Само дето СС Момата е заел най доходните хранилки, и за Импексовата барсала, я чака съдбата на Жан Кво Да Ям и пиандето Миков!!
21
Другаря Горбатчов тръгна срещу вас и мощно се изходи на партията ви
22
излезе най големия тарикат. Цял живот депутат.
23
син на Добри Джуров.Синовете са му Чавдар/по-големия/ и Спартак,а сестра им е проф.Аксиния Джурова.Не знам тоз мухлясял "капитан далечно плаване" дали им нещо общо с рода Джурови.Варненец съм,служил съм във флота като наборен войник,работих няколко години в БМФ,след това в СО"Воден транспорт".Въобще не съм и чувал за някакъв си Христо Джуров.
24
Джуров, да ти йоба скапаната партия, да ти йоба...
25
Който е тръгнал срещу партията,все е загубил. Ами закрийте я тази партия,за да няма губещи!!!
26
ПИРИНСКИ НЕ Е ТРЪГНАЛ СРЕЩУ ПАРТИЯТА А Е ТРЪГНАЛ СРЕЩУ ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БСП ККИРИЛ ДОБРЕВ НА ПЪРВО МЯСТО И СЛЕД НЕГО КОРНЕЛИЯ НИНОВА
27
Живял съм 30 г преди демокрацията и 30 при нея. При Бай Тошо имаше много глупости, но беше 2 пъти по-добре от сега. Демокрацията наистина е престъпен режим. Младите ще го разберат и те - въпреки пропагандата на соросоидите, ала продажната Захариева.
28
Абе "ДРУГАРЮ" Джуров защо не си гледаш нещата, от които разбираш.Политическите коментари не ти се отдават.Или това, което си написал е по поръчка.-да защитим Нинова, която ще съсипе БСП пак по поръчка
29
Драги другари, другарят Пирински не е тръгнал срещу партията, защото вече няма такава партия. Човекът просто риторично е изказал мнение ,от което никой не се интересува,защото субектът БСП вече е умрял ! Дори фесовете ще имат повече избиратели.
30
Бах тоа цръвен бацил-не мре бе.Оти го тръпиме,па не зееме една гьостерица,па удри дорде шава.
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16780
архив

Крикор и Гарабед се прибират късно вечерта след купон, и в тъмното виждат насреща им по улицата да се задават двама съмнителни субекти. Гарабед казва: - Крикоре, да минем на другия тротоар, че тия са двама, а ние с тебе сме сами.

няма нови новини
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
сега
1416
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова проговори след тежкия пленум на БСП - червената лидерка бяга от въпросите на Ива Николова (ОБНОВЕНА)
x
НАГЛОСТ! Британски учени: Българското кисело зеле и мляко са отрова
x