ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Нела Христова, Габрово
Необходими продукти:
3 с.л. натурално какао
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. брашно
За сиропа:
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
За глазурата:
400 г заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Разтворете содата в киселото мляко и го разбийте заедно с олиото, брашното и какаото до еднородна смес.
Сместа се изсипва в намазнена и леко набрашнена тава (28 см диаметър) и се пече в умерено загрята фурна до готовност.
Направете захарния сироп, като кипнете за 2-3 минути водата и захарта. Оставете сиропът да изстине и сиропирайте сладкиша.
Намажете “Негърчето” с разбитата заквасена сметана и по желание украсете с малко настъргана лимонова кора.
(В сместа за сладкиша може да се добавят 1/2 ч.ч. натрошени орехи и ванилия.)