Вход
София
Времето в София 9 o C

„Некерман” беше социалистическият „Плейбой”

„Некерман” беше социалистическият „Плейбой”

Видеото беше на мода, събирахме махалата да гледа екшъни срещу 50 ст. на човек
на 25.04.2018
130816
31
„Некерман” беше социалистическият „Плейбой”
Автор: "Ретро"
25.04.2018
31
130816

По времето на социализма информация за Запада получавахме единствено от контрабандно внесените списания „Некерман” и „Квеле”. Те бяха пълни с всичко. Дебели като тухла, която започва с прически и свършва с фитнес уреди и сауни. Те, заедно с филмите, записвани на видеокасети, бяха каналите за информация, чрез които достигаше до нас „гнилият капитализъм”.

Помня как с един от моите най-добри приятели намирахме по някоя дойче марка и отивахме в „Кореком”, за да си купим цигари „Моre”, кока-кола в метална кутия и „Тoблерон”. Ако ни останеше ресто, задължително купувахме и видеокасета, за да запишем най-новия филм, до който се докопаме. Рейнджъри, карате, нинджи или някой филм на ужасите – това бяха перлите в колекцията ни.

Тогава видеото беше лукс, само ние двамата в квартала имахме. Никой не обръщаше внимание на превода и качеството тогава, а те бяха отчайващи. Малко по малко в нас заработи онзи бизнес нюх на хора, които имат ценна стока. Постепенно започнахме да събираме децата от квартала, когато родителите им отиваха на село в почивните дни. Правехме кинопрожекции от ранен следобед до късна вечер. Частният бизнес и демокрацията навлизаха при нас със скоростта на светлината. Срещу 50 стотинки на филм нареждахме в хола цялата махала и им пускахме видеофилми с Брус Ли или Чък Норис. Така печелехме по 10-15 лева за един ден и се чувствахме като богове.

Ние с моя приятел можехме да си позволим всичко. Западът беше събран във видеокасета, а капиталът се харчеше в „Кореком”.

Ако пък нямахме от ценната германска валута, отивахме до стрелбището. Тогава беше едно от местата, където може да получиш пакет вносни цигари и дъвка „Би-биб“, календар с гола жена, видео- или аудиокасета TDK. С двукасетъчните касетофони за левче записвахме на съучениците си албумите на „Металика” и „Меноар”.

Макар и весело, беше си доста страшно това наше начинание.

Една дума от някого от нашите приятели в квартала можеше да ни коства доста проблеми в училище. Но, слава богу, всички бяха доволни, защото макар и да си плащаха по някоя стотинка за филм, след това с дни имаха теми за разговори и игри, в които разиграваха сцени от филмите.

Списанията „Некерман” и „Квеле” също играеха голяма, важна роля в живота ни. От тях късахме страниците с моторите и колите, за да облепваме стените в стаите си.

Последните страници също бяха на почит. Там обикновено се криеха последните модни тенденции в дамското бельо, а за нас това си беше равносилно на „Плейбой”. Всеки къташе последните страници на своето списание и го пазеше, за да може на разменни начала да разгледа девойките от списанието на някой друг.

Сега вместо на фунийки играят в интернет. Пак там можеш да гледаш който филм искаш.

 

 П. Стоянов

 

Сподели:
Напиши коментар »
(31)
1
Омръэна ми да чета, колко лошо е било при социалиэма и колко хубаво е сега при "демокрацията"!!! Тогава, престъпността клонеше към нула, а побоища и агресия сред децата не съществуваха!!! Можеше да се храниш пълноценно, а не да миэерстваш като сега и да си на ръба на оцеляването!!! Да се чудиш какви фокуси да правш и откъде да вэемеш эаеми эа да эакърпиш по някакъв начин бюджета!!! Ценностите на сегашната "демокрация" са да си арогантен, агресивен и беэпардонен!!! И това да е повод эа самочувствие!!! Апропо, продължавам с ценностите - да има войни, ИЭКУСТВЕНО съэдадени беэредици и хаос, терор и всичко эа което може да се сетите.......!!!
2
Забравяш да пишеш че по времето на "лошия социализъм " нямало банани Голям проблем за някои маймуни !!!
3
Уникална българска тъпота!!! Каэват им, че иэчеэват като народ а те продължават да се делят и вэаимоплюят!!! Моето поколение трябваше да съэдаде семейства и деца в края на 90 те години!!! Период беляэан от ХИПЕРИНФЛАЦИЯ эа иэчистване на борчове!!! Именно и тогава беше голямата вълна на напускане на страната!!! Раэследване эа истинските органиэатори на хиперинфлацията няма и досега!!! Между другото се прокрадват мнения от медийте колко лош бил валутния борд, и ЧАКАЛНЯТА ни в ЕС т.е. опити эа ново иэчистване на дълговете!!!! Лек ден на всички!!!
4
Браво Милена. Много точен коментар. Гечевци се опитват да ни поучават от екраните на телевизорите, вместо да търкат наровете в затвора..
5
Некер кой?
6
Убаче след шест годин дойде Костича и эба маммата на хировимовите некермани, където го къчиха на влаз и дори парковете у центаро спреха да мерищат на ганџа......... А т.нар. еврозона е творение на хитлерофащистите, които по този начин искат да ви поробят. Не вярвахте на пропагандата на КПСС за империализъма, но те казваха верни неща, за разлика от сегащните тревезтитдермокритични тъпни .... И продължавайте да гласувате за ГРОБ, за да се натрупа кинетична енергия и т.к. всяко действие ражда равно по сила противодействие, да ги свалите най-накрая с камъни и да влачите шефовете им, вкл. на гробаджийския комсомол, с коли и мотоциклети по булевардите!! ДА!!!!!!!!
7
Ало Стоянов много си лъскал бастуна щом си разчитал на Некерман. Aз си поръчвах от Квеле през 1980г откриха от другата страна по диагонал на хотел Славия кореком.Можеше без никакъв проблем да пазаруваш.
8
7) 80-та година майка ти е разпъвала пелените ти с жълтичко на простора, кво ми се правиш на Боби Бец....
9
Социализма си остана най умрелия режим
10
ФАЩАХ "НЕКЕРМАНА" И НА МАНЕКЕНИТЕ НА БЕЛЬО! ФАЩАХ "СТАРИЯ ОТМЪСТИТЕЛ" И ПОЧВАХ "ЗЛОДЕЙКАТА"! ТОА СЕ КАЗВА ЖИВОТ!
11
ПРОБВАЛ СЪМ И С: "QUELLE"! ПА СТАВАШЕ! СЯ ГЛЕДАМ ПОРНОКАНАЛИТЕ И НЕ РАЗБИРАМ, ЗАЩО СТАВА ТРУДНО?! ОТ КАПИТАЛИЗъМА ЩЕ ДА Е....
12
Всичко това са пушилки за отклоняване вниманието на трудящите се. През социализама младежта се включваше в социалистическото серевнование и научно техническия прогрес.Много трудови колективи работеха по насрещният план.Внедряваха се Саратовската система и почина на Злобин.Беше осигурена почивката на трудящите се.Вьв ведомствените почивни станций на планина и море хората и техните семейства почиваха организирано и се развиваше културна дейност.В столовата на почивната станция се даваше калорична и питателна храна K E Б A П Ч E T A се даваха през ден.
13
гадно беше по времето на соца, трябваше по 3 седмици да стоим на морето, вместо да се целиме с фунийки и гуди, гадно
14
Всички дами тогава гледаха Некерман и си мечтаеха за нормални човешки дрехи, но получаваха от режима на Замфир Яшар само басмени роклички и фустички. И ватени розови гащи до кленете вместо прашки.
15
Беше време за мечти ! Сега е време за оцеляване !
16
Сега сте депутат, политик, или "успешен почтен бизнесмен"??? Няма начин да сте друго! Нагло лъжете, измисляте, манипулирате! А и сте престъпвали закона! Хитрушко! Че имаше недостиг - имаше, но Некерман, Бурда, Силует и др. си ги купувах с известно чакане. Ин икой не ме е преследвал. Що за глупости. И шоколад имаше. И банани имаше, нямаше само за онези, чиито баби са "отгледани" с банани - ежедневно са яли по два килограма! Защото тогава ябълки, круши, грозде Болгар, Памид, Цензо, Димят и др., дини, пъпеши, краставици, чушки, и особено домати не сме произвеждали, внасяни били от Турция и Гърция, дори от Бразилия, и са стрували по 4-5 лева килото!
17
Отслабвам вече около 2 месеца- минус 28 кг,също нямах мотивация за отслабване след раждането,но един ден като се погледнах в огледалото се ужасих- видях разплута в мазнини ЛЕЛКА,а съм само на 22,при това мъжа ми тежи 65 кг,можете да си представите как изглеждахме заедно !Да си кажа честно една приятелка ми препоръча диетичния спрей,веднага го поръчах,мъжът ми също ме поддържаше - резултатите не закъсняха!Много се радвам ,че не се мъчих с разни диети,каши,листа от зелка,елда и др.такива щуротии.Дебеланки ,не се отчайвайте !Има вълшебна пръчица,която ще ви помогне отново да живеете !http://bit.ly/2p1tJi2
18
Така убиват народа. Дъно няма, но край винаги има. Краят на един човек, на един народ настъпва тогава, когато загуби инстинктите си, когато загуби основните си ценности. А това е процес, който е дълъг и тежък. Процес, който не може да се развие случайно, а е провокиран от нещо, или от някой. Тежки природни бедствия, войни и епидемии водят хората до такова състояние. До отчаяние и принизяване на съществуването до покриване на най-необходимите нужди. Живот без надежда, без мечти, без желания. Стадо, вървящо към края си примирено. Именно това е най-страшното – примирението! И това се използва от управниците – диктатори, които искат да държат под контрол народите. Чрез механизми за убиване на мечти, чрез внушаване на чувството на обреченост и усещането, че нищо не зависи от теб. Точно това се случва в България през последните десетилетия – на народа се налага тезата, че „всички са маскари и боклуци“, че „нищо не може да се промени“, че „с честен труд нищо не може да постигнеш“ и че „нищо не зависи от нас, всичко се решава от ония горе“. И „логичните“ изводи, които се втълпяват на хората – всяка съпротива е обречена, всеки опит за борба ще бъде смачкан, а хората наказани – убити, пребити, уволнение, осъдени. Господарите владеят всичко и съществуването ви е по тяхна воля и за тяхна угода. Само че, стремежа към свобода и развитие е естествен процес и неговото потискане изисква много повече усилия от управляващата ни престъпна банда. Нужно е да подменят основните ценности в обществото, да заменят стремежа към свобода и развитие, стремежа към образование и просвета, сремежа към усъвършенстване, трябва да бъде заменен от нещо друго. Защото всичките тези стремежи правят обществото и отделният човек независим, силни, активни, будни и най-вече действащи. А това е опасно. Мафията положи неимоверни усилия за да прогони милиони млади и активни българи от родината им, защото те са заплаха за тяхната власт, а за останалите тук решава да замени морала и човешките ценности и стремежи с едно-единствено средство да постигне успех, лъжовно , но силно средство, водещо до пълна деградация и инертност на обществото и отделният човек и това нещо е хазартът! Не е важно да си образован, важно е да имаш късмет и да търкаш билетчета, или да играеш други „игри на късмета“. Не е важно да работиш и да се усъвършенстваш, важно е да търкаш билетчета. Не е важно да си добър в това, което правиш, като бизнес и професия, важно е да търкаш билетчета. И така ще постигнеш всичко – ще станеш богат, ще постигнеш мечтите си. Не е нужно да се съпротивляваш на трудностите, да решаваш проблемите, да се бориш срещу неправдите за да живееш пълноценно и живота ти да стане по-добър, достатъчно е да търкаш билетчета и ще постигнеш и решиш всичко без риск и труд. Така мафията убива душите ни, убива народа. Успоредно с това се демонстрира, че напред в живота , бизнеса и кариерата могат да вървят само удобните, послушните и верните на мафията. Останалите се заклеймяват като лумпени, анархисти, соросиди… Всеки, който е срещу властта на мафията е срещу демокрацията, защото управляващите ни бандити народа ги е бил избрал. „Всеки, който е срещу мен е срещу демокрацията, казва Ердоган, защото мен народа ме е избрал по демократичен път“ Същото казва и БОйко Борисов. Така диктаторите използват инструментите на демокрацията, за да крепят своята власт. Само че, народа отдавна нищо не избира, изборите са превърнати в едно огромно престъпление, което само легитимира властта на мафията. И кръга се затваря. Избори, които дават легитимност на едно престъпно управление. Институции, които крепят властта на мафията и смачкват неудобните. И билетчета, които се явяват алтернатива на надеждата. Последното е най-ужасното престъпление, извършвано от управниците ни. Дори животните не разчитат за своето оцеляване на късмета, а разчитат на своите способности и умения, които усъвършенстват през целия си живот. Така човек се превръща в зомби, без духовни стремежи, а е воден само от жалка алчност и измамата за лесно забогатяване. Буда, слугите му и господарите му знаят добре силата на това оръжие. Защото именно използвайки алчността и духовната нищета на мутрите в началото на прехода те пълнеха редиците на СИК, ВИС и останалите мафиотски организации. Превърнаха ги в армия от нискочели зомбита, готови да убиват за господарите си заради пари и обещания за охолен живот без труд и образование. Сега свинете са на път да превърнат целият народ в свои слуги. В зависими зомбита, търкащи билетчета и гледайки господаря, като единствения източник на блага. Той „дава и раздава“! Той решава всеки проблем, от останалите в територията не се иска нищо, освен да робуват и да търкат билетчета за да станат като господаря! Филията с мас, единствената прочетена книга, преклонението пред „началниците“ и щипката късмет са формулата за успеха! И Той е доказателството. БОЕЦ, чрез своите действия разкриваме престъпната същност на управляващата ни мафия и няма да спрем да го правим. Този духовен геноцид над българите се извършва не само за да пълнят джобовете си Пеевски и Божков. Една трета от рекламното време на официалните телевизии е заето от реклами на „търкащи билетчета“ и игри на късмета. Знаем, че тези телевизии, както и почти всички медии са превзети и подчинени на Борисов, Гергов, Пеевски и мафитоско-ченгеджийската партийна мафия. Този духовен геноцид цели осакатяването на една нация. Само за да могат шепа престъпници, ченгета, мафиоти и олигарси да запазят властта си и да не носят отговорност за извършените престъпления. Превръщат душите ни в мазоли. Но не от труд. Мазоли от невежество и подчинение, от ниски страсти и отхвърляне на истинските ценности и свещените човешки амбиции и стремеж към усъвършенстване, просвещаване, свобода и справедливост! Картината на млади хора, които не знаят добре да четат, но дават парите си, изпросени от родителите им за да търкат билетчета, мечтаейки, че така ще станат богати и „важни“, е олицетворение на мутренския модел, който мафията насажда в обществото ни. Но, надежда има. И тя е в непримиримите, в малцината, в тези, които пазят искрата на любовта и свободата. И в най-мрачните времена е имало хора непримирими с неправдите, хора, борещи се за свобода и справедливост. Има ги и днес. И точно те са най-големият страх и кошмар на мафията. Защото въпреки цялата си власт, пропаганда, милиарди, репресии и удари не могат да ни смачкат. Не могат да угасят светлината и да пречупят духа на Свободните.
19
Добрый день друзья! Минеральные удобрения– вещества, имеющие неорганическую природу происхождения. Они традиционно используются в сельском хозяйстве, так как являются более доступными, чем органические, дают быстрый положительный эффект, и имеют широкий спектр действия. Также их гораздо удобнее и дешевле транспортировать. 1)аммиачная селитра купить в минске - Минеральные удобрения купить в Минске можно самовывозом в течении 20 минут, либо c оперативной доставкой.Покупая у нас, вы можете заказать товар, как оптом, так и в розницу. Крупным заказчикам всегда предоставляются скидки в объеме соответствующей величине сделки между нами. 2)минеральные удобрения купить Минск - Мы предлагаем вам приобрести только комплексные препараты, позволяющие полностью насытить потребности растения после обработки. Наши поставщики имеют в штате квалифицированных специалистов, способных точно произвести расчёты и анализ почвы, а на основе этих показателей создать для вас удобрения с идеальным набором макро- и микроэлементов. 3)неорганические удобрения купить - Каждый товар проходит тщательные клинические испытания на различных видах почв и только после этого запускается в серийное производство. Вы можете использовать нашу продукцию не только в целях крупной агрокорпорации с тысячами гектаров земли, но и для облагораживания приусадебного участка, дачных посевов. 4)минеральные удобрения в Беларуси - Мы заботимся о том, чтобы предоставляемый нами сервис был высокого уровня. В этом нам помогает наличие главного офиса, складов для готовой продукции, сети дилеров. Кроме того, мы дорожим своей репутацией и несем ответственность за качество нашего товара. Нам будет приятно видеть у нас на вебресурсе НАЖМИТЕ ССЫЛКУ От всей души Вам всех благ! http://bbs.qintong.cc/home.php?mod=space&uid=927839 http://tvojamoda.sk/profile.php?lookup=144582 http://www.vegporn.com/board/member.php?u=131395 http://obrobka.mvpu-kiev.net.ua/user/agrohimxwx/ http://www.ecigtalk.ru/members/u127732.html
20
prezzo levitra 10 mg buying brand cialis online mycanadyanpharmacycialis generic cialis at the pharmacy tesco price cialis rx cialis para venta pharmacy on line viagra 25 mig levitra coupons 20 mg cialis virma levitra 20 mg cost walmart cialis inglaterra baratalevitra 10 mg drug 1st rx orders cialis generic http://merchandisecafe.com/#levitra
21
costo levitra da 10 mg only now cialis for sale in us cialis venta a domicilio free generic cialis if a woman takes a mans cialis propecia precio cialis levitra is viagra expensive levitra 20 mg reviews buy cialis near 32901 stimulation with 20 mg levitra cialis 5mg im ausland kaufenprice of levitra 20 mg come acquistare cialis http://merchandisecafe.com/#brand-levitra
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Добрый день господа! Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси. Мы можем предложить Вам Межкомнатные стеклянные двери,Офисные стеклянные перегородки,Душевые кабины из закаленного стекла,Стеклянные двери в душ и Лестничное ограждение из стекла,а такжеСтеклянные козырьки и Интерьерные перегородки Более подробная информация размещена на нашем сайте http://montazh.ua/user/Bogdandzq/ http://georgiancs.hol.es/index.php?subaction=userinfo&user=Mihaelhiq http://pkfso.ru/user/Bogdanljc/ http://bbs.he.99.com/member.php?u=1010242 http://onetank.esy.es/user/Polinaugc/
24
Доброго времени суток господа! Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси. Мы можем предложить Вам Межкомнатные стеклянные двери,Офисные стеклянные перегородки,Душевые кабины из закаленного стекла,Стеклянные двери в душ и Лестничное ограждение из стекла,а такжеСтеклянные козырьки и Интерьерные перегородки Более подробная информация размещена на нашем сайте http://www.forumprostata.de/index.php?action=profile;u=72446 http://ecomedik.ru/user/Bogdanbhm/ http://droid-mod.ru/user/Bogdankgd/ http://1komiksy.ru/user/gustavogzt/ http://moi-amour.ru/index/8-10624
25
Привет господа! Наша компания занимается свыше 10 лет ремонтом и обслуживанием оргтехники в городе Минске.Основные направления и виды нашей деятельности: https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=16408569 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=20896579 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=19015013 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=13254026 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=3574647 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=3373618 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=3564746 http://www.bmwclub.by/forum/topic/22662-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%81-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8/ http://www.bmwclub.by/forum/topic/168185-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D1%8E-%D0%B2%D0%B0%D1%88-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82-%D0%BF%D0%BE-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B8%D0%BC-%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%85%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D1%80-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B7/
26
Привет господа[url=http://vika-service.by/]![/url] Наша организация занимается свыше 10 лет ремонтом и обслуживанием оргтехники в городе Минске.Основные направления и виды нашей деятельности: https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=16408569 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=20896579 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=19015013 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=13254026 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=3574647 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=3373618 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=3564746 http://www.bmwclub.by/forum/topic/22662-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%81-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8/ http://www.bmwclub.by/forum/topic/168185-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D1%8E-%D0%B2%D0%B0%D1%88-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82-%D0%BF%D0%BE-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B8%D0%BC-%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%85%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D1%80-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B7/
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Привет друзья! Минеральные удобрения– вещества, имеющие неорганическую природу происхождения. Они традиционно используются в сельском хозяйстве, так как являются более доступными, чем органические, дают быстрый положительный эффект, и имеют широкий спектр действия. Также их гораздо удобнее и дешевле транспортировать. 1)[url=https://agro-himiya.by]аммиачная селитра купить в минске [/url] - Минеральные удобрения купить в Минске можно самовывозом в течении 20 минут, либо c оперативной доставкой.Покупая у нас, вы можете заказать товар, как оптом, так и в розницу. Крупным заказчикам всегда предоставляются скидки в объеме соответствующей величине сделки между нами. 2)[url=https://agro-himiya.by]минеральные удобрения купить Минск[/url] - Мы предлагаем вам приобрести только комплексные препараты, позволяющие полностью насытить потребности растения после обработки. Наши поставщики имеют в штате квалифицированных специалистов, способных точно произвести расчёты и анализ почвы, а на основе этих показателей создать для вас удобрения с идеальным набором макро- и микроэлементов. 3)[url=https://agro-himiya.by]неорганические удобрения купить[/url] - Каждый товар проходит тщательные клинические испытания на различных видах почв и только после этого запускается в серийное производство. Вы можете использовать нашу продукцию не только в целях крупной агрокорпорации с тысячами гектаров земли, но и для облагораживания приусадебного участка, дачных посевов. 4)[url=https://agro-himiya.by]минеральные удобрения в Беларуси[/url] - Мы заботимся о том, чтобы предоставляемый нами сервис был высокого уровня. В этом нам помогает наличие главного офиса, складов для готовой продукции, сети дилеров. Кроме того, мы дорожим своей репутацией и несем ответственность за качество нашего товара. Нам будет приятно видеть у нас на сайте [url=https://agro-himiya.by]НАЖМИТЕ ССЫЛКУ[/url] От всей души Вам всех благ! http://www.biz-for-all.ru/user/agrohimkzr/ http://xe24h.org/forum/profile.php?id=133648 http://www.veterinar.ru/forum/profile.php?id=69629 http://alatmony.net/profile.php?lookup=287658 http://pkfso.ru/user/agrohimwhe/
29
Доброго времени суток дамы и господа! Минеральные удобрения– вещества, имеющие неорганическую природу происхождения. Они традиционно используются в сельском хозяйстве, так как являются более доступными, чем органические, дают быстрый положительный эффект, и имеют широкий спектр действия. Также их гораздо удобнее и дешевле транспортировать. 1)[url=https://agro-himiya.by]аммиачная селитра купить в минске [/url] - Минеральные удобрения купить в Минске можно самовывозом в течении 20 минут, либо c оперативной доставкой.Покупая у нас, вы можете заказать товар, как оптом, так и в розницу. Крупным заказчикам всегда предоставляются скидки в объеме соответствующей величине сделки между нами. 2)[url=https://agro-himiya.by]минеральные удобрения купить Минск[/url] - Мы предлагаем вам приобрести только комплексные препараты, позволяющие полностью насытить потребности растения после обработки. Наши поставщики имеют в штате квалифицированных специалистов, способных точно произвести расчёты и анализ почвы, а на основе этих показателей создать для вас удобрения с идеальным набором макро- и микроэлементов. 3)[url=https://agro-himiya.by]неорганические удобрения купить[/url] - Каждый товар проходит тщательные клинические испытания на различных видах почв и только после этого запускается в серийное производство. Вы можете использовать нашу продукцию не только в целях крупной агрокорпорации с тысячами гектаров земли, но и для облагораживания приусадебного участка, дачных посевов. 4)[url=https://agro-himiya.by]минеральные удобрения в Беларуси[/url] - Мы заботимся о том, чтобы предоставляемый нами сервис был высокого уровня. В этом нам помогает наличие главного офиса, складов для готовой продукции, сети дилеров. Кроме того, мы дорожим своей репутацией и несем ответственность за качество нашего товара. Мы будем рады Вас видеть у нас на вебресурсе [url=https://agro-himiya.by]НАЖМИТЕ ССЫЛКУ[/url] От всей души Вам всех благ! http://www.equidata.com.ua/forum/index.php?action=profile;u=14912 http://kinosrulad.com/user/agrohimrkx/ http://517h.moshiyouxi.com/home.php?mod=space&uid=14611 http://1komiksy.ru/user/agrohimgal/ http://premier.in.ua/user/agrohimpzr/
30
[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] onlinebuycytotec.site.ankor
31
[url=http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/]Buy Amoxicillin Online[/url] Buy Amoxicillin http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 22739
архив

- Жените са железни!

- Защо?

- Могат цял ден да чакат позвъняване, за да не вдигнат…

няма нови новини
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
сега
2280
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Папи Ханс в скандална тройка с Галена и Тита - изпълнителят на "Кекс" обещал на пайнерката, но го направил с "антилопата" - ето кое...
x
САМО В ПИК - ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Козирозите блестят с възможности, трудности тормозят Овните и Близнаците
x