Вход
София
Времето в София 26 o C

„РУМгейт” в президентството! Радев се обградил със съученици на „Дондуков” 2 - съветниците и секретарите му избрани по списък от студентските години

„РУМгейт” в президентството! Радев се обградил със съученици на „Дондуков” 2 - съветниците и секретарите му избрани по списък от студентските години

на 10.10.2017
9727
61
„РУМгейт” в президентството! Радев се обградил със съученици на „Дондуков” 2 - съветниците и секретарите му избрани по списък от студентските години
Автор: ПИК
10.10.2017
61
9727

Скандалните шуробаджанашки назначения покрай президента Румен Радев не свършват с уреждането на жена му Десислава Радева на втори щат във военно-въздушните сили, което бе разкрито още преди година от Агенция ПИК (ВИЖТЕ В "ОЩЕ ПО ТЕМАТА"). БСП разкриват какви ли не гейтове в общините, но незнайно защо удобно забравят да пропуснат най-огромния и то на върха на държавата – в президентството. Смесването на власт и лични отношения, конфликт на интереси и злоупотреба със служебно положение от страна на Румен Радев по времето, когато е командир на ВВС бледнее в сравнение с настоящите му назначения на „Дондуков” 2. 

Половината екип на държавния глава в президентството е съставен от негови съученици, съграждани и колеги от военно-въздушните сили, с които е служил още през 80-те, когато като офицер е бил член и на БКП. Това разкриват пред ПИК хора от „Дондуков” 2 сащисани от факта, че той си позволява да коментира темата с гейтовете, при все че самият той е уредил всичките си авери на сладки постове.

Списъкът започва с главния секретар на президента Димитър Стоянов, с когото са учили в едно училище - Математическа гимназия в Хасково. После двамата продължават почти еднакво кариерното си развитие във Висшето военновъздушно училище – Долна Митрополия и Командно-щабната академия на Военната академия „Г. С. Раковски”, както и Военновъздушния колеж „Максуел” в САЩ.

Заедно са и в авиобаза "Граф Игнатиево", а после и във ВВС. Там след като Радев става командир през 2014 г. назначава Димитър Стоянов за заместник-началник на щаб в Командване на ВВС, а в периода 2015-2016 г. е назначен за началник на щаба на Военновъздушните сили. Видно е, че Радев дърпа съученика си от Хасково напред заедно със себе си през цялата му кариера, а след го прибира и в президентството.

Съветникът по сигурност и отбрана на държавния глава Илиан Алипиев също му е състудент от Висше народно военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия, което двамата завършват в един випуск. После са заедно и във Военна академия „Г.С.Раковски“ и сега и на „Дондуков” 2.

Илия Милушев е поредният в шуробаджанашкия списък на Радев. Той с днешна дата му е съветник по сигурност и отбрана, а преди това са завършили в един випуск Висше народно военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия през 1982 г. После са съученици и в Военната академия в София. Били са и заедно и военни пилоти на изтребителна авиобаза Равнец, както и във ВВС.

Съветникът по военна сигурност на президента Данчо Дяков също му е съгражданин от Хасково и състудент от военната академия „Георги Стойков Раковски“. Там Радев се сближава и със Стефан Янев, който също уреди в президентството като секретар по отбрана, а после назначи и за служебен министър на отбраната.

Близък приятел на Радев от времето, когато е служил на Граф Игнатиево, пък е съветникът му по вътрешна политика – бившият кмет на село Труд Николай Копринков. Назначението му още през януари тази година, когато летецът встъпи в длъжност, предизвика куп въпросителни, тъй като опитът на селски кмет едва ли може да е от полза в президентството, но после стана ясно, че двамата са авери отдавна и явно това е причината за избора на Копринков.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(61)
1
"НЕЗАВИСИМИТЕ" И МНОГО "УПЛАШЕНИ" ЖУРНАЛЯ УСЛУЖЛИВО МЪЛЧАТ И НЕ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ
2
ТОЗИ ХАСКОВСКИ БЕК ЕДИНСТВЕНО МОЖЕ ДА ЛЕТИ В ОБЛАЦИТЕ ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА ОТ ГОРКИЯ!
3
Най-големия шуробаджанак е льотчика! Обяснявам- баджанак е със Свиленски, взел на важните постове все състуденти и приятели, партията го назори и го ужени за Деса , която без грам образование станала и негов PR!
4
За любовницата му, която бе назначил на две държавни заплати като пиарка във ВВС , и за която Сланинова го ожени набързо нито дума, защо! Вас май ви е страх от Гумен Грипен Гадеф, щом спестихте тоя най важен факт!!
5
НАВРЕМЕТО ТАКА ИЗГОРЕ И ЕДИН ЗАРАДИ ГОЦЕ .... НЕ ОБИЧАТ ДА ЧУЯТ ИСТИНАТА ЗА СЕБЕ СИ !!!!
6
Както винаги червените БСПеерасти от партията на Сланинестата, са навързани като свински черва!
7
Тази платена статийка ми прилича на детските закачки: "Ти си прасе!" - "А ти също." Проблемът е, че при възрастните единият обикновено наистна е прасе.
8
Оххх ,ама не наете ли че стария девиз на червенотиквениците е " слушай ме какво ти говоря ,не ме гледай какво правя" . Не знаете ли ,че " Партията (БСП ,де) е права ,дори когато греши" . Така че - може (наистина) Радев да е назначил при себе си любовници ,сътрапезници ,съученици и състуденти - ма ,това не е скандално ,защото всички те са предани и верни социалисти. Скандалът е само за тези които не са от БСП . Изобщо (72 г. ни го набиват в главата) - Нито БСП ,нито куклата БСП тъпоглав Президент не грешат - ЗАЩОТО СА СОЦИАЛИСТИ (по едноименната книга на др. Станишев)..
9
комунета - харесва ли ви суджука дет ви го набиха ????!!
10
колкото и да се напъваш твоят кумир Тиквеника е класи назад от ген.Радев.Боко колкото и да го тупат по празната глава в ЕС винаги ще си остане обикновена мутра.
11
Защо другарите и другарките малчат по въпроса , Нинова дай си мнението
12
Хасково - ковачница на държавни кадри. Хасково - новият Правец на България.! Банкя може само да мие с минерална вода краката на Хасково. От Хасково през Ванкувар до Владивосток
13
Само ние (българите) сме в състояние да изберем толкова примитивен и нелицеприятен селяндур за Президент на държавата. Е ,след като си го избрахме ,нека не се сърдим че назначава себеподобни около себе си и твори само дивотии и скандали, Както се казва - хак да ни е !
14
А НА ТИКВАТА БРАТЧЕДА ВЪРТИ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА БЪЛГАРИЯ
15
Н.....о-п...........сТ!!!
16
Стига с този титул "генерал". В Президентството е президент, там не може да назначава свои наборници от казармата и да пише на документите "Заповядвам да бъде назначена на втора длъжност...". В гражданския живот се пише: "Разпореждам" . Като иска да генералства, да си ходи в армията. И да си вземе със себе си приятелите си и бойната си другарка. Няма да ни липсват, на 5 000 000 избиратели, които не сме гласували за него - около 70%.
17
Интересно кой трябва да избере съветниците на президента,ако не той самия? На Тиквата му ги избира Цв.Бориславова,за това простата мутра и кукла на конци !
18
Повечето коментари са от хора за които вече мина 12.00 часа - може да се съдят на другите, а преди това на себе си.Доколкото до Радев, може би най-читавия влязал в политиката.Доколкото до назначенията е не са гейсоросчета личи си.
19
А Антон Тодоров ли да назначи?
20
Води лична война. Слугинаж. Начин на живот. Дребни и вредни души. Диагноза.
21
Какво става другари - Да не се следим, че ще се хванем !!! Народа е най-мъдър ! Къде е другарката йончева - от Хасково тръгва и друг гейт ? Няма другари да победите така! В новите частични местни избори, лъжата отново си измисли оправдание, но вие сте аут и бабичките по селата вече не ви искат. Живейте си с тези оправдание ( оплюване на опонента и лъжи ) и през 2019 година може да си смените лидера ......а за София ще си мечтаете в сънищата, но тези сънища ще бъдат за вас кошмар !!!!
22
Абе долни комунисти,за другите не може да назначават съученици,но за президента може!Винаги ви е бил такъв морала,затова хората не ви понасят .Кое му е читавото на Радев,че освен гафове друго не разбрахме да може,а забравих знае 3 езика!
23
всички тупунгери. Президента назначава екип а не държавни служители. Когото иска него ще назначи. Голяма разлика от Кмета или партийния фактор. И те назначават но на места за конкурс. Това е голямата разлика. Nапънахте се ПИК и из..с.ахте едно голямо. Нищо повече.
24
Смешковци са гербаджиите,добре устроени на държавната хранилка.Щом някой не е съгласен с тях-лепват етикет комунист и точка.Тука никога не е имало комунисти,а само прости кариеристи.Ако имаше комунисти,Белене щеше да им се види като почивна станция,в сравнение с Гулаг.Питай чичко Сталин.
25
СЕЛЕНИ БРАФУЧЕТИ У ПРЕЗИДЕНСВОТО ИМА НЕ УТ ФЧЕРА !....ТО Е АНГЛИЗКА СЕЛЗКА ТРАДИЦИЯ !....С ШЕЛЕНИНА ЗЕЛИО !....ДОСЕГА ПРЕЗИДЕН УТ ЗОФИЯ НЕМА !....СЕ СЕЛЗКИ ГОВЕДА !....
26
Един е Буда и цвък е неговия пророк.
27
да повярваш на тези "новини" и на тези "автори"
28
РАДЕФ !....АЗ !....ЗАПУВЕДВАМЕ ВИ СИ ЛАПНЕТЕ УЯ И А БЕГАТЕ НА СЕЛО !.....БЕЗ ДЕСА !....ТЯ У ФОНТАНА ШЕИ АТРАКЦИОН С РОКЛА БЕЗ РОКЛА.... ДОЛЦЕ ГАБАН ШАДРАВАН !....
29
Той за това ли изхвърли Еленка Йончева - да не му разкрие шуробаджанашката схема ?
30
Аз не виждам братя, сестри, братовчеди, кумове и т.н. сред назначените...А освен това не виждам и да "управляват" едни 100 млн в правилните касички... Айде, следващия път се постарайте повече :)))
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
Може ли авторът на горния пасквил да обясни на читателите откога съветниците на президента трябва да се назначават с конкурс и в кой закон наредено това. Какво лошо има президентът да се обгради с хора на които има доверие, при условие, че законът му позволява това? За гробарските назначения на длъжности за което горното е задължително няма да ги питаме. То е ясно, че по тая тема избягават коментари, щото папат парици подхърлени им управляващите. После да ни обяснят на какъв принцип градят аналогии, сравнявайки несравними неща. Разбирам, че сте гладни и искате да ядете, но имайте малко срама поне. За последните една две години гледам се опитвате да ударите дъното миейки насрани герберски задници и леейки помия по враговете и опонентите на Герб.
33
Още нещо- фактът, че президентът се обграджда с довервени хора, а не назначава еничари посочени му Козяк е повод за похвала, а не за критика. Какво да ви обяснавам обаче, като и вие сте се продали за жълти стотинки на същите сили.
34
Точно държавни служители назначава президента. Недей да заблуждаваш, че назначава нещо друго. За една част от тях - съветниците, не се изисква конкурс /но обществото очаква да са компетентни/, а за всички останали трябва да има конкурс. Избор на екип е изборът на областните координатори, например на Делян Добрев, когато в предизборна кампания съставят листи, пишат програми. После гласоподавателите отиват и гласуват, както са гласували и за екипа на ГЕРБ, съответно Делян Добрев - хората са се явявали на срещи, отговаряли са на въпроси, защитавали са програма. За приятелските фуражки в президентството, кой е гласувал, кога са представени, знае ли някой, на кого са роднини, какви са им възгледите, идеите? Имат ли право на достъп до секретна информация, нарушавали ли са законите и т.н. И въобще, след уникалния в цял свят случай да се избере смръщен генерал за президент на малка миролюбива държава, за какъв дявол се пълни президентството с още военни? Военен преврат ли ще правят... чеждите делегации няма и да влизат в тая резиденция от страх....
35
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, ЛОШ ПРИМЕР ДАВАТЕ. НЕ СЕ ИЗНЕНАДВАЙТЕ, ЧЕ ИМА ТОЛКОВА ВЪЗМУТЕНИ ХОРА. НИМА НЯМА ПО-ДОСТОЙНИ ОТ ИЗБРАНИТЕ ОТ ВАС? А ПО КАКВИ КРИТЕРИИ СТЕ ГИ ИЗБИРАЛИ, ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ! СИГУРНО АВИОБАЗА "ГРАФ ИГНАТИЕВО" СТЕ ПРЕНЕСЛИ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО?
36
Делян Добрев няма съученици в община Хасково, за разлика от президента - той има и в президентството и в общината. Президентът има най-малко една, назначена до себе си любовница, когато е командвал ВВС, за разлика от Добрев, за когото не успя да се открие. Добрев не е назначавал никого в община Хасково и няма как да стане по закон, но Радев е назначил всички в президентството, барабар с жена си, тъщата, съучениците, колегите и приятелите. Някои от тях сигурно са кумове и кумашини, както казва Льонка, ама това по закон не означава нищо. Тимът на Добрев е минал през листа и избори, а приятелският кръг в президентството е потънал в дълбока секретност, ако не броим едн-две пиянски снимки в интимни прегръдки. Приятелският кръг на Радев позира за снимки и в хитлеристка униформа, при Добрев още не се е случвало. В президентството нарушават закони, за единият от които се иска голям кураж - закон за достъп до класифицирана информация. За подобни случаи в областната структура на ГЕРБ в Хасково още нямаме данни. Началникът на кабинета трябва да е винаги до президента и подготвя всичките му срещи, да участва в изготвянето на всички документи - как се е случвало всичко това, да не би да си е слагал тапи на ушите и превръзка на очите Иво Христов по време на обсъждания, като всички важни обсъждания са свързани със секретна информация?
37
С една дума господинчо итавото е, че не е тиква.А като гледам колко злобари има, то скоро, ще останете само вие и се самоизяште.
38
Страх от какво. От разстрел или да не ги оплюят от другите държави от ЕС?
39
Тази статия за сетен път доказва, че между сестринските партии ГЕРБ и БСП принципни различия няма. Но все пак, тече социалистическо съревнование по следните теми - коя партия краде повече, коя партия лъже повече, коя партия е назначила на работа повече роднини, в коя партия има повече членове на БКП, повече милиционери и повече агенти на ДС.
40
Съветниците на президента не разпределят на европейските и българските данъкоплатци парите. Герберската глутница прави това и скоро ще се наложи да обясняват на ОЛАФ. А пък Шенген и еврото през крив макарон. Затова и Холандия и Франция и другите европейски държави няма да ни пуснат. Това че потупват по гърба един неграмотен човек няма никакво значение -те всички знаят как се разпределят парите в България.
41
Еленка Йончева сега да си каже при толкова кадърни съветници и народ в президенството защо я изритаха само след един месец ? Кажи си Ленче и пиши - ето ти материал от тази публикация да разследваш , да докладваш от трибуната на народното събрание, да размахваш листи и да зовеш за истината.
42
Овчи, можеш ли да покажеш мой цитат където твърдя, че президенът не назначава дръжавни служители? Що се опитваш да лъжеш толкова нагло? Освен съветници пресздентът назначава пряко с укази и екип, секретари и други лица които формират кабинета му. От тях надолу решеният си вземат съответните хора, предполагам за чисто ескпертните длъжности може и да провеждат конкурски. Не виждам проблем дори и при обявяването на конкурс да си изберат служители по критериите които сами посочат. Това си е абсолютно законно и в реда на нещата. Предполагам когато Плевяната например си е назначавал познатите, ти си си мълчал и си се радвал, вместо да се вакйакаш и да критикуваш някого ползвайки измислено и безпочвени обвинения както правиш сега. Глупостите които си писал за Добрев няма да ги коментирам, това е отделен случай там критериите за назначаване както вече писах са свъвсем други, евтините ти манипулации могат да минат само пред хора които изобщо нямат представа какво се е случило. В нормални държави за това съдят и вкарват в затвора. Плювните по президента и екпипа му - не коментирам, под достйнството му и моето са. Толкова си можете седерастките торлове с времето минали на герберска хранилка - да лъжете, мажете и плюете. Това минава само пред хора които си нямат хал хабер от политиката и състоянието на нещата в България. В очите на останалите сте просто жалки.
43
Ти дебил ли си или какво? Малко ли е това което се изнесе за Добрев и приятелчета за които е натискал да бъдат назначени по партийна линия, или ти имаш проблеми с четенто и разбирането на съдържанието на съответния текст? Или болната седерастка психика, разбира само онова което и изнася, а другото изобщо не може да го види. Болни хора сте това седерастите. И от там - изключително вредни за околните, а най-вече за странта ни.
44
Полезна статия, математическа гимназия,военно училище,Командно-щабната академия,Военновъздушния колеж „Максуел. Хайде сега изборойте училищата на големия политик Цветанов.
45
ПРАВИЛНО И БРАВО, Г-Н ПРЕЗИДЕН, ЧЕ СЕ ОБГРАЖДАТЕ С ДОСТОЙНИ ХОРА С ОБРАЗОВАНИЕ,ЦЕНЗ, МОРАЛ, ДОСТОЙНСТВО, ХОРА С ЦЕННОСТИ! КАКВОТО И ДА ПИШЕТЕ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ С НИКОЙ ОТ УПРАВЛЯВАШЩИТЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНИ, НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ Е ПРЕД ВСИЧКИ МУТРИ-ПРЕСТЪПНИЦИ СЪС ЗАВЪРШЕНИ ШКОЛИ, ВИФ, РАБФАК, ЧЕ И БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ НО СА ТЮФЛЕЦИ-МУТРИ И "РИТАТ ТОПКА", ЗАТОВА И НИЕ СМЕ РИТНАТИ В КРАЙНАТА БЕДНОСТ, ЗАРАДИ ТЯХ, ЗАЩОТО ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ, А ОТ ТОВА НИЕ ГУБИМ!
46
ПИК ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ПРОСТАШКИ СТАТИИ! А КОГО ДА ВЗЕМЕ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, А - ПСИХОПАТИТЕ ОТ ГЕРБ АНДРЕЕВ, АНТОН ТОДОРОВ, ГЕОРГИ МАРКОВ, МЕНДА ДДС-ТО, ЦЕЦКА-РАБФАКА,, ФИЗКУЛТУРНИКА ЦВЕТАНОВ, СБОРИСОВ С ПОЛИЦЕЙСКАТА ШКОЛА С УМСТВЕНИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ КАРАЯНЧЕВА ИЛИ ДЕСА-ПОЕТЕСА ДУЛОВСКА...,ВСИЧКИ ИЗБРАНИ С ГЕРБ С КОНКУРС ЗА КАРУЦАРИ! ДАЙТЕ ПРИМЕР С ПОНЕ 1 ЧИТАВ ЧОВЕК ОТ ГЕРБ, СРАМОТА!
47
Детска ясла, детска градина, помощно училище, пуц ... и няколко седмични семинара зад океана, на които вероятно се е пулил или спал, щото не знае бъкел английски. Същото е положението и със Зеленчука, само че при него всичко това е гарнирано с филии мас и мачлета...
48
Радев е с чисто минало,тези съветници НЕ разпределят поръчки помежду си ,както при бузлъото
49
Промиването на ГЕРБерските гладки мозъци е основната задача на ПиК и това се върши изключително усърдно. За тази работа от властта се дават едни много пари. Не се бях замислял, но се убеждавам вече, че е вярно твърдението, че омаскаряването на президента е започнато от мутрата с цел през следващите ПЕТ години да му се срине рейтингаю и мутрата да се яви на президентските избори. Ако не залее с л-йна чрез л-йняните медии президента, мутрата няма никакъв шанс да спечели избори. и ПиК е една от тези медии. В президентството не е проблем назначаването на съветници и те да са близките хора на президента, на които той има доверие. Те не участват в разпределянето на обществени поръчки, за разлика от правителството на мутрата. ПиК, какво искате президента да назначи ГЕРБерски калинки с конкурс ли? Съветниците на мутрата в МС да не са назначени с конкурс,а? ТЪПАНАРИ СТЕ ЕЙ!!!!
50
Махнете циганката, омръзна ми да излага България.
51
На колко шата е назначена Деси-то? Задълженията и били повече от едно, освен че е съпруга на разположение. Както във ВВС...
52
Нинова каза какво са и предложили ГЕРБ - постове в Народното събрание и Министерски съвет, т е да крадат и да делят.... За това бягат от консултативен съвет като дявол от тамян.
53
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
54
Шефът на ДАМТН Петър Горновски е състудент и приятел от студентските години на вицепремиера Валери Симеонов, който му се явява и ресорен вицепремиер.
55
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
56
все с тъпи като него селяни. От 73 години България тъне в мизерия, от малограмотните тъпи селски управници- до един изчадия на комунизма.
57
Едните-гейсоросчета,а другите-путинросчета.Мъка,мъка,Българийо.
58
Колкото по-злобно медиите на "Шишко и ко" лаят срещу президента, толкова по-убедена съм, че правилно съм гласувала за Радев. И пак ще го направя с удоволствие, нищо, че 15 години все в синьо гласувах! Поздравявам себе си и всички, които гласуваха като мен на последните избори!
59
Пропуснахте поне още няколко! Ето ви още един - Илия Христозов!
60
Какво че са съученици.Ами ако минават по неговата улица и те ли не трябва.Пишете само простотии.Заигр селата ви с Радев ще излезе ялова.искаме да знаем къде са окрадихи Б- я Радев няма общо с най големи те проблеми на Б-я.Може би той да ги разрови от това ви е страх.
61
Все още не сте изследвали назначенията по линия на генерал Деси....!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Един борец паркирал неправилно на "Витошка" и отишъл да си върши някаква работа. Когато се върнал БМВ-то го нямало.
- Бавареца! Къде ми е бавареца? - развикал се той, побеснял от гняв.
Един човек, който видял от кафето какво става, му казал:
- Паякът го взе.

Замислено борецът казал:
- Крокодила го знам, Барона го знам, ама тоя Паяка не съм го чувал - сигурно е някой нов.

няма нови новини
Днес: 208
hot
най-четени новини в момента
сега
3136
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова яхна цената на хляба, иска 5% ДДС (ОБНОВЕНА)
x
МИСТЕРИЯ! Уфолози откриха летящи чинии в ледовете на Антарктида (ВИДЕО)
x