„Спартан“ успешно транспортира медицински екипи при възникнала донорска ситуация

Животът днес

„Спартан“ успешно транспортира медицински екипи при възникнала донорска ситуация

7012
на 06.04.2023
„Спартан“ успешно транспортира медицински екипи при възникнала донорска ситуация
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Военнотранспортен самолет „Спартан“ с екипаж от 16-а авиационна база осигури въздушен транспорт при създадена донорска ситуация.

препоръчано

По заявка от Министерството на здравеопазването, два медицински екипа от Военномедицинската академия и УМБАЛ „Лозенец“ бяха превозени по маршрут София – Варна – София за възникнала донорска ситуация в УМБАЛ „Света Марина“ - Варна. Самолетът „Спартан“ кацна на летище Варна в 8.10 ч. и се завърна обратно в София в 12.43 ч. като изпълни успешно задачата по осигуряване на въздушен транспорт за медиците.

Екипажът, изпълнил полета, е в състав: командир подполковник Пламен Дончев, заместник-командир старши лейтенант Калоян Атанасов, борден инженер капитан Николай Михайлов.

Това е поредна успешно изпълнена авиомедицинска задача от Военновъздушните сили (ВВС) по навременно осигуряване на въздушен транспорт.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 26
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК