„Страх“ на Ивайло Христов е българско предложение за „Оскар“

КУЛТУРА

„Страх“ на Ивайло Христов е българско предложение за „Оскар“

5130
на 13.10.2021
„Страх“ на Ивайло Христов е българско предложение за „Оскар“
Автор:   ПИК

"Страх" на Ивайло Христов е българско предложение за "Оскар". Решението е на специална комисията към Националния филмов център, председателствана от проф. Божидар Манов.

препоръчано

На 38-ия фестивал на българския игрален филм "Златна роза" във Варна (2020) лентата печели голямата награда, наградата за най-добра актриса - на Светлана Янчева, наградата на Съюза на българските филмови дейци и наградата на акредитираните журналисти. Получава и Гран при за най-добър филм на фестивала "Черни нощи" в Талин, има многобройни други фестивални участия и награди.

"Страх" е финансиран от Националния филмов център.

Оператор е Емил Христов. Музиката е на Кирил Дончев. Участват още - Майкъл Флеминг, Иван Савов, Стоян Бочев.

Сюжетът разказва за Светла, която е вдовица, наскоро загубила работата си като учителка. Селото ? е близо до границата с Турция и край него често се появяват бежанци. Един ден Светла среща в гората мигрант от Африка и това променя живота ?. Тя е принудена да се опълчи срещу цялото село, което настоява чернокожият бежанец незабавно да напусне.

Ивайло Христов е известен театрален и киноактьор, кинорежисьор и преподавател, носител на многобройни български и международни награди. "Емигранти", "Стъпки в пясъка", "Каръци". 
По темата 

Сподели:
Бомба x
Причини да се чувствате като в капан във връзката си Причини да се чувствате като в капан във връзката си
ПИК TV x
Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО) Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това