ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти:
1 шаран (2-3 кг)
1 връзка листа от целина
1 резен от корен на целина (200-300 г)
10 глави лук
1 ч.ч. олио
6 моркова
5 домата
10 скилидки чесън
1 ч.ч. орехови ядки
1 връзка магданоз
2 лимона
1 ч.ч. вода
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се всичко със студена вода, изцежда се и се подправя със сол. В олио с малко сол и вода се слага нарязаният на филийки лук, морковите, нарязани на ивички, и накрая нарязаните на дребно домати. Добавят се ситно нарязаните орехи, обеленият чесън, един лимон - обелен и нарязан на филийки. Разбърква се добре всичко, подправя се със сол. С така приготвената плънка се напълва шаранът и се зашива. Намазва се с олио и се слага в намазнена тава или гювеч. Върху него се нареждат резенчета домат и лимон, долива се 1 ч.ч. вода и се пече до зачервяване. Поднася се с бяло вино.