Българската хомеопатия отбелязва 20 години

Здраве

Българската хомеопатия отбелязва 20 години

4939
на 06.11.2015
Българската хомеопатия отбелязва 20 години
Автор:   ПИК

Асоциацията на лекарите хомеопати в България празнува 20-годишен юбилей. Събитието ще се бъде отбелязано с конференция по хомеопатия, която ще се проведе събота и неделя.
Не е вярно, че за да се лекуваш чрез хомеопатия, трябва да вярваш в този метод. Има много пациенти, които идват с голямо недоверие и след това стават почитатели на метода, защото виждат в остри състояния и грипни епидемии много бързия ефект на хомеопатията, каза в ефира на БНР д-р Весела Попова.

препоръчано

 В този сезон, когато отново започват грипните вируси, има много голямо значение това как ще започнем лечението на едно такова заболяване. Всяко общо заболяване аз наричам „малко прераждане“, защото това е тренировка на имунната система и хомеопатията е от огромно значение при такива заболявания, уточни той.

свързани новини

Според д-р Попова броят на хората, които предпочитат хомеопатията като основен начин на лечение, става все по-голям.

Методът, по който действа хомеопатията, все още не е докрай изяснен, но става въпрос за действие на чисто енергийните системи в човешкото тяло. Ние нямаме претенции да казваме, че лекуваме, но по принцип аз имам пациенти с ракови заболявания, които са на химиотерапия и лъчетерапия и като един допълнителен метод, който значително облекчава целия процес, през който преминават, реално има много големи възможности. Всяка субстанция може да бъде хомеопатично лекарство. При хомеопатията начинът на приготвяне е важен, а не субстанцията като такава, поясни д-р Попова.

Сподели:
Бомба x
Любознателни изследователи установиха какъв е цветът на оргазма Любознателни изследователи установиха какъв е цветът на оргазма
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Кирил Петков със странно обяснение за високите сметки за ток - прехвърли отговорността на второто правителство на Румен Радев (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Кирил Петков със странно обяснение за високите сметки за ток - прехвърли отговорността на второто правителство на Румен Радев (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това