Легендата Маргрет Николова оперирана от рак

Лица

Легендата Маргрет Николова оперирана от рак

20187
на 24.10.2021
Легендата Маргрет Николова оперирана от рак
Автор:   "Ретро"

Пионерката на естрадната музика в България Маргрет Николова е претърпяла онкологична операция, за която не беше споделила в публичното пространството. 92-годишната звезда от близкото минало е потънала в кахъри за здравето си и прекарва дните си предимно на легло.
 

препоръчано

„Естествено е на моите години да не съм добре. Силите и енергията ми са изхабени. Често се шегувам, че не ставам за донор. А толкова бих искала да помогна. Но всичките ми органи са много износени. Трудно ми е да кажа от какво съм болна. Май от всичко – от главата до петите. Претърпях онкологична операция. Имам шипове във врата, които пречат на оросяването на мозъка ми, и мениеров синдром. Често пъти, без да съм пила алкохол, съм като пияна. Само дето на пияните им е весело, а на мен не“, оплаква се изпълнителката на „Птици мои“.
 

Едва тази година тя получи признание за постиженията си в кариерата, като ѝ бе присъдена наградна пенсия от 500 лева, която ще получава в продължение на три години. Въпреки това заради растящите непрекъснато цени пак ѝ се налагало да си прави сметката за всичко. „За мен цените на лекарствата са високи. Често си вземам по блистерче, защото не мога да купя цяла кутийка. А вземам много лекарства. Цените на лекарствата са непосилни за пенсионера“, споделя Маргрет.

Предвид състоянието ѝ за нея се грижат син, снаха, внуци и правнуци. Тя живее заедно с тях в Трън. Преди години реши да напусне столицата и да се премести в малкото градче, откъдето всъщност била родом нейната снаха. Дори преди да се поболее сериозно, Николова пак бе прекратила певческата си кариера. Тя се отказа от сцената още през 2000 г. Преди това пак известно време бе загубила желание за музика, тъй като дъщеря ѝ загина при фатална катастрофа само на 18-годишна възраст, а личната трагедия съсипа певицата и тя бе на път да се откаже от пеенето завинаги.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
РЕВОЛЮЦИОННО: Физици са готови да възродят алтернативна теория на гравитацията РЕВОЛЮЦИОННО: Физици са готови да възродят алтернативна теория на гравитацията
ПИК TV x
Явор Куюмджиев пред ПИК TV: Танкерите на Кирил Петков са химера! Има оферта, а не договор - няма къде да разтоварим втечнения газ Явор Куюмджиев пред ПИК TV: Танкерите на Кирил Петков са химера! Има оферта, а не договор - няма къде да разтоварим втечнения газ
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това