Биткойнът с нов връх: 62 394 долара за единица

Америка

Биткойнът с нов връх: 62 394 долара за единица

2286
на 13.04.2021
Биткойнът с нов връх: 62 394 долара за единица
Автор:   ПИК

В хода на търговските сесии цената на биткойна се е вдигнала с 2,34%, с което е достигнала 62 394 долара за единица, съобщава ТАСС. По този начин стойността на криптовалутата отново поднови историческия си максимум.

препоръчано

Биткойн е децентрализирана система на едноименната криптовалута, базирана на блокчейн технология, която може да бъде „добивана“ (издавана) от всеки потребител, участващ в системата. За да направите това, трябва да създадете нови блокове на системата.

Концепцията за системата е публикувана през ноември 2008 г. от нейния автор (вероятно група автори) под псевдонима Сатоши Накамото. Популярността на биткойните достигна своя връх едва през последните години. Емисията на биткойн е естествено ограничена, в момента повечето биткойни вече са „изкопани“.

свързани новини
Сподели:
Бомба x
Няма да повярвате колко полезен за здравето е черният сусам Няма да повярвате колко полезен за здравето е черният сусам
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Николай Бареков развенча преговорите в мола: За първи път България ще бъде управлявана от башибозук. Тези хора са събрани от кол и въже! Ето каква е схемата на Киро и Асен (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Николай Бареков развенча преговорите в мола: За първи път България ще бъде управлявана от башибозук. Тези хора са събрани от кол и въже! Ето каква е схемата на Киро и Асен (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това