ВНИМАНИЕ! Оглушаваме от мартенски вирус

Бомба

ВНИМАНИЕ! Оглушаваме от мартенски вирус

5988
на 04.03.2018
ВНИМАНИЕ! Оглушаваме от мартенски вирус
Автор:   ПИК

Вирус ни удря в ушите и ни държи глухи в продължение на две седмици, алармират лекари. Грипът бавно отминава, но на негово място идват характерните за сезона аденовируси, метапневмовируси, риновируси и коронавируси. Те са причинители на голяма част от заболяванията, които са по-леки и не причиняват толкова тежки усложнения. 

препоръчано

За разлика от грипа обаче, в много от случаите се стига до инфекции, които трябва да се лекуват с антибиотик. Обичайно заразите започват с упорита и суха кашлица, придружена от болки в гърлото и хрема. В някои случаи обаче се стига до болка, шум и възпаление в ушите.

"Ушите са една от най-уязвимите части от човешкото тяло. Всъщност вирусите атакуват именно малките съдове и артерии. Настинка, грип, съвсем проста хрема, всичко може да доведе до усложнение“, обясняват специалистите. Те все по-често лекуват пациентите с диагноза хеморагичен отит. Това е остро възпаление на средното ухо с кръвоизливи, които засягат слуховия нерв.

Това обаче може да доведе до по-трайни увреждания. Заболяването засяга както големи, така и малки. Протича със силна болка в едното или и в двете уши, възможно е и изтичане на секрет (гноен или бледокървав). Може да се стигне до висока температура и треска. Затова лекарите сигнализират, че при първите болки и съмнения е особено важно да се потърси медицинска помощ. До 48-ия час от началото на оплакванията лечението трябва да е започнало. 

Сподели:
Бомба x
Вижте осемте златни правила за здравословно хранене Вижте осемте златни правила за здравословно хранене
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Борислав Цеков: Липсата на други кандидати дава на Радев огромен шанс за втори мандат, но пак ще бъде просто фигура - влиянието му в парламента вече няма да се повтори (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Борислав Цеков: Липсата на други кандидати дава на Радев огромен шанс за втори мандат, но пак ще бъде просто фигура - влиянието му в парламента вече няма да се повтори (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 246
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това