ДИЕТОЛОГ: Кафето топи мазнините около корема

СВЕТЪТ ДНЕС

ДИЕТОЛОГ: Кафето топи мазнините около корема

7858
на 04.02.2023
ДИЕТОЛОГ: Кафето топи мазнините около корема
Автор:   ПИК

Диетологът Наталия Комова посочи кафето като продукт, който помага да се отървете от излишните килограми – особено от коремните мазнини.

препоръчано

Експертът съветва да пием кафе без захар и мляко по-често, за да се преборим с висцералните мазнини, натрупани в коремната област. Според нея кофеинът засилва термогенезата (процесът на производство на топлина в организма) и позволява да се изгарят повече калории.

Въпреки това диетологът добави, че кафето трябва да се консумира в умерени количества. "Прекалено големи количества кафе могат да доведат до раздразнителност, главоболие, сърцебиене, нервност, безсъние и мускулни тремори", обяснява тя.

През 2020 г. Харвардското училище по обществено здраве проведе проучване, което установи, че четири чаши кафе на ден действително могат да намалят мастните натрупвания. "Кафето, и по-конкретно кофеинът, от години е в центъра на вниманието на диетолозите заради способността му да влияе върху апетита и телесното тегло", заключава експертът Лона Сандън.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Сексолог посочи най-големите комплекси на жената при секс Сексолог посочи най-големите комплекси на жената при секс
ПИК TV x
ГЛЕДАЙТЕ БРУТАЛНО ШОУ В ПИК: Какво правят Киро и Лена на парапета?, Татко Петко ще чупи ли глави на журналисти?...и мутри ВЕДНАГА ограждат с телата си Асен и Лена (ВИДЕО) ГЛЕДАЙТЕ БРУТАЛНО ШОУ В ПИК: "Какво правят Киро и Лена на парапета?", "Татко Петко ще чупи ли глави на журналисти?"...и мутри ВЕДНАГА ограждат с телата си Асен и Лена (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК