Пенсиите с нова добавка

Политика

Пенсиите с нова добавка

18173
на 20.01.2022
Пенсиите с нова добавка
Автор:   ПИК

Пенсионерите, които през януари са получили по-малка обща сума от пенсия и добавка към нея, ще получат допълнително плащане. Това ще стане с решение на Народното събрание.

препоръчано

Депутати от управляващата коалиция са внесли предложения между първо и второ четене на закона за удължаване на ключови показатели от бюджета за 2021 г. до края на март 2022 г. Целта на тези промени е да бъде решен проблемът с намалените януарски суми за над 1 млн. пенсионери. Промените предвиждат пенсионерите, които през януари са получили по-малко отколкото през декември, до получат допълнителна сума, така че пари им през първия месец от 2022 г. да станат като получените през декември суми.

До получаването на по-малки суми през януари се стигна след като пенсиите бяха индексирани, но даваната добавка към тях заради пандемията беше намалена от 120 лв. на 60 лв.

Новите добавки към пенсиите да се дават за януари, февруари и март, предвижда внесеното от депутатите предложение. Но тъй като пенсиите за януари вече са изплатени, през февруари трябва да бъдат получени едновременно януарските и февруарските добавки.

Сподели:
Бомба x
Вижте някои странни изследвания за секса Вижте някои странни изследвания за секса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на Просто Киро и мисирките: Три милиарда лъжа! Крадат ви бе, хора, убиват ви! А срещу това - мълчанието на агнетата (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на Просто Киро и мисирките: Три милиарда лъжа! Крадат ви бе, хора, убиват ви! А срещу това - "мълчанието на агнетата" (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това