Плъхове превзеха квартал в Кьолн

Европа

Плъхове превзеха квартал в Кьолн

3419
на 15.06.2021
Плъхове превзеха квартал в Кьолн
Автор:   ПИК

Улиците на Мешених, един от кварталите на германския град Кьолн, са буквално превзети от плъхове, съобщава германският национален ежедневник Die Welt, цитиран от Нова телевизия.

препоръчано

Вината за инвазията е и на самите жители, много от които изхвърлят боклук и хранителни отпадъци директно от прозорците си. В района живеят представители на около 60 националности - и не всички от тях говорят немски.

„Просто се разхождате по улиците и виждате стотици плъхове, от които жителите на многоетажните комплекси просто изтръпнат. Лошата новина е, че те се разпространяват все повече и повече. И жителите не са съвсем невинни в тази ситуация, защото за мнозина, очевидно хвърлянето на боклука на улицата се е превърнало в рутинна дейност и това, разбира се, привлича плъховете“, обяснява изданието.

За плъховете има богато угощение. Местният район на Кьолн е рай за тях – дори и детската площадка, където много родители отдавна не пускат децата си да играят заради страх да не бъдат ухапани от гризачите.

Представители на около 60 националности живеят в района и повечето от тях са социално слаби. През годините всички социални и образователни проекти се провалиха. Градските власти са ограничени в действията си, тъй като 1 200 апартамента са частна собственост.

 

Сподели:
Бомба x
Ето за кои 3 зодии ще е щастлив денят днес Ето за кои 3 зодии ще е щастлив денят днес
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Потоп удави Своге - страшен дъжд и градушка се изсипаха над града (ВИДЕО/СНИМКИ) САМО В ПИК TV: Потоп удави Своге - страшен дъжд и градушка се изсипаха над града (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 178
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това