Половин Гърция влезе в червената зона

Балкани

Половин Гърция влезе в червената зона

5067
на 20.10.2021
Половин Гърция влезе в червената зона
Автор:   ПИК

Властите в Гърция предупреждават за тежка зима, ако не се увеличи броят на ваксинираните. 61% от гърците до момента са напълно ваксинирани с две дози. Продължават да нарастват обаче болните в Северна Гърция.

препоръчано

Северна Гърция е с нисък процент ваксинирани, което води до увеличаване броя на заразените и хоспитализираните, съобщават от здравното министерство.

Комотини, Кавала, Драма и Солун всеки ден покачват броя на заразените. Няма и места за прием в Covid отделения в няколко града. В град Волос скокът на заразените е с 176%, а Солун приближава броя на заразените в Атика, предава БНР.

От сряда голяма част от Гърция е в зона "червено". Въвеждане на пълна карантина не се предвижда, заяви премиерът Мицотакис. Оказа се, че въвеждането на вечерен час и забрана за жива музика са неефективни мерки.

За овладяване на Covid кризата властите в Гърция въведоха стриктен контрол върху спазването на мерките. Зелен сертификат се изисква за всички дейности на закрито. В държавния и частния сектор работещите, които не са ваксинирани, се тестват по два пъти на седмица.

Ограничителните мерки се отразиха негативно върху бизнеса. Рязко спадна оборотът на ресторантите, барове и спортни комплекси. В същото време опозицията посочва, че общественият транспорт е основно огнище на заразата.

Сподели:
Бомба x
ПОЧИТ: Честваме велик пророк от Библията ПОЧИТ: Честваме велик пророк от Библията
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с гръмовни разкрития за схемите в ББР и кръга Сиела - протежетата на Кирил Петков прибират по 45 бона месечно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с гръмовни разкрития за схемите в ББР и кръга "Сиела" - протежетата на Кирил Петков прибират по 45 бона месечно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това