МАЩАБНО: Китай ваксинира над 1 млрд. души срещу COVID

Азия

МАЩАБНО: Китай ваксинира над 1 млрд. души срещу COVID

2040
на 16.09.2021
МАЩАБНО: Китай ваксинира над 1 млрд. души срещу COVID
Автор:   ПИК

Китайското правителство заяви днес, че е ваксинирало изцяло срещу COVID-19 повече от един милиард жители на страната - т. е. над 70 процента от нейното население, съобщава Франс прес.

препоръчано

Най-многолюдната държава в света (1,4 милиарда жители), където новият коронавирус, който причинява това инфекциозно заболяване, се появи в края на 2019 г., е инжектирала към 15 септември общо 2,16 милиарда дози ваксина, съобщи пред журналисти говорителят на китайското министерство на здравеопазването Ми Фън.

Първата страна, засегната от пандемията, бе и първата, излязла от нея - през пролетта на 2020 г., след като използва радикални мерки, по-специално тестване на цялото население и почти пълно затваряне на границите. На места в Китай коронавирусът все още се завръща от време на време - например, през последните дни в източната провинция Фуцзян, където се откриват по петдесетина случаи дневно.

Официално броят на починалите от ковид в страната от дълго време е 4636.

От края на миналата година Китай ваксинира хората в страната главно с два препарата, поставяни в две дози - на китайските компании Синовак (Sinovac) и Синофарм (Sinopharm).

Ефективността им е под въпрос, по-специално срещу по-резистентните варианти като Делта, отбелязва АФП.

До момента китайското правителство не е разрешило в страната да се използват чуждестранни ваксини.

Сподели:
Бомба x
Причини да се чувствате като в капан във връзката си Причини да се чувствате като в капан във връзката си
ПИК TV x
Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО) Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО)
ново
Днес: 90
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това