ГОРЧИВИ ДУМИ. Г-н Борисов, "после" няма да има!

КОМЕНТАРИ

ГОРЧИВИ ДУМИ. Г-н Борисов, "после" няма да има!

239648
на 02.06.2021
ГОРЧИВИ ДУМИ. Г-н Борисов, после няма да има!

Шпицкоманда нахлува в Съдебната палата и окупира кабинета на главния прокурор.

препоръчано

Сменени са наведнъж всички шефове на горски стопанства .

Стартира очевадно поръчкова ревизия на 15 000 фирми с „големи“ касови наличности. Съмнително било?!

„Демократични“ партии излизат с декларации в подкрепа на арестуван висш полицай, близък до беглеца в Дубай.

Изхвърлен е без обяснения шефът на Гранична полиция – дългогодишен офицер от системата.

Говорителят на служебния кабинет размахва пръст на независимата прокуратура насред официален брифинг.

В стотици черни чували изнасят папки с документи и техника от сградата на МВР.

Това е само от тази сутрин насам.

В това време…

Евродепутатите от ГЕРБ пишат писма до колегите си от ЕП за действията на прокремълския президент у нас, но ОТКАЗВАТ да инициират резолюция срещу българското правителство в Европарламента. Защото щяло да се изтълкува като предизборна акция. Щели да го направят ПОСЛЕ, след изборите.

ПОСЛЕ обаче няма да има.

Рекламираният като №2 в ГЕРБ активист на Националния демократически институт на САЩ Даниел Митов с поредна изява в поредната телевизия. Уж верни неща говори, уж осъжда пуча, но ТАКА го прави, ТАКАВА скука те наляга, ТОЛКОВА е витиеват и политкоректен, че те налазва дрямка и сменяш канала.

Бившият и бъдещ водач на листата на ГЕРБ в Бургас Любен Дилов го е ударил на open party-та в „Бедрум“ и разказва във фейсбука си, че ще ходи да се гмурка.

Идеологът Харизанов обяснява, че „полага усилия да се държи възпитано“, публикува снимки на културисти, фитнес маниаци, кученца, майтапи се с напълно "безопасната игла" Цветан Цветанов. 

Евродепутатката от ГЕРБ Майдел се хвали, че е влязла в управата на „Конференцията на бъдещето“ и че организира онлайн дискусия по темите за „постковида“.

Поредни срещи на Борисов с „младежи“ по Севда ТВ. Зове ги за „единство, творчество, красота“, да бъдели „позитивни“. Обсъждат иновации, зелена енергия, перспективи. Вие ще сте, казва им, нашите бъдещи кметове и министри!

Не, няма да са те. С такова поведение бъдещето време за ГЕРБ е в условно наклонение.

Същите тия от семинарите с Борисов много скоро ще усетят накъде духа вятърът и ще минат в другия лагер. Понеже са родени кариеристи.

Какво се задава ли?

Фалшификация на машинния вот. Първо място за Слави Трифонов. После Трифонов, който е болен и не може да управлява, предлага служебният кабинет да стане редовен. С един простичък статус, съчинен от Тошко или Сиромахов.

До изборите: ежедневна чистка, раздухване на фалшиви новини и обвинения към старата власт, насаждане на масов страх, притискане на бизнеса да „разкешва“ в полза на Радев.

Серия от погроми над главния прокурор, докато не го принудят да подаде оставка. Защото Гешев е последната бариера пред метежа.

Победа на Радев на изборите пред ноември, конституционни промени; държавното устройство става „президентска република“ от путински тип.

Черноглед ли съм? Въобразявам ли си? Надценявам ли опасността? А дано, ама надали.

Държат ли се лидерите на ГЕРБ адекватно според вас? Защо улиците не са пълни със симпатизанти на партията, призовани от самия Борисов да защитят демокрацията? Тия момчета и момичета, от семинарите, например...Не е време за семинари, не е.

Защо евродепутатите не предложат за гласуване резолюция срещу кабинета „Янев“ в ЕП? Защо не свикат брифинг за световните медии в сградата на Еврокомисията в Брюксел? Защо не разтръбят, че се посяга на независимата съдебна власт в България?

Не трябва ли ГЕРБ спешно, още преди извънредния вот на 11 юли, да излезе със силна кандидатура „анти-Радев“ за президентските избори? Безспорен кандидат, а не парашутист от чужбина, който да мобилизира герберите, да ги консолидира и втвърди?

Не трябва ли в гражданските листи за депутати да влязат сърцати жени и мъже от ранга на Георги Марков, Георги Близнашки, Борислав Цеков, Нидал Алгафари, Станислав Недков – Стъки, Стойчо Стойчев, Антоанета Христова, Юлий Москов, Александър Йорданов, Евгений Михайлов…Истински бойци, не лигльовци.

Защото сме във война.

С либералщина, с джендъри, със соросоиди, с Митов, Дончев, Дилов, Калин Вельов и останалите с червени маратонки, ранички и висящи тиранти няма да стане.

Няма да стане, няма, няма…Мога да го повторя още 50 пъти. Толкова ще са и депутатите, максимум.

И резултатът ще пада от ден на ден, ако не се предприеме нещо радикално, нестандартно, ако не си върнат инициативата, ако не успокоят, че са живи и способни на съпротива; ако не докажат, че са единственият възможен страж на демокрацията.

В противен случай хората, включително и твърдите избиратели на ГЕРБ, ще са в пълното си право да потърсят алтернатива.

Защото взе да нагарча доста. Защото се чувстват смачкани и предадени. Защото се задават репресии за тях, семействата и бизнеса им, а няма кой да ги защити. Защото ежедневно без работа остават десетки, стотици, етикирани като „бивши хора“.

На ония, с червените маратонки и тирантите, не им дреме. Те са с гарантирано място в листите – четири години рахат, висока заплата, имунитет. Даже са по-навити да са опозиция: по-малко ангажименти и отговорност, повече безхаберие.

Затова и мислят само в кой клуб да купонясват, къде да плажуват, къде да се гмуркат. Лесно е с подобен статут да се изживяваш като „готин либерал“, толерантен, над нещата.

А какво да кажем „ние с гайдите“?

Ще възразите - кой си ти, че да даваш непоискан акъл? Партията си е на Борисов, той си решава; ако прецени, ще я самоубие ритуално дори!

Да, но ми е болно в каква държава ще трябва да живеят децата ми. Болно ми е, че сталинизмът се завръща под формата на "промяна", а единствената политическа сила с авторитет и рейтинг, която би могла да реагира, на практика си е глътнала езика. И мънка в кръгова отбрана.

Вместо да кресне със самочувствие и достойнство, вместо да показва и да се гордее със свършеното през последните 12 години, вместо да изправи гръбнак и да нахъси всички нормални български патриоти и демократи срещу диктатурата...

Сподели:
Бомба x
Астролог намигна на палавниците: Денят е подходящ за секс, желанието на жените е закон Астролог намигна на палавниците: Денят е подходящ за секс, желанието на жените е закон
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите най-сетне работят по същество, променят данъчни закони - гледайте НА ЖИВО! ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите най-сетне работят по същество, променят данъчни закони - гледайте НА ЖИВО!
ново
Днес: 67
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това