Рестото на кабинета за Иван Гешев

Политика

Рестото на кабинета за Иван Гешев

235091
на 07.12.2019
Рестото на кабинета за Иван Гешев

Демонстративно, зрелищно заседание на МС в събота. Приемат се експресно промени в НПК, измисля се надзорник на главния прокурор според изискванията на Венецианската комисия.

препоръчано

Очевидно трябва да се издокараме, да се харесаме, да покажем послушание.

Национален катаклизъм да бе станал, нямаше така самопожертвователно да се задействат министрите в почивния си ден. 

Каква е тази Венецианска комисия, че толкова да й лягаме?

Извинявайте, но джендъри някакви с неясен статут, чието мнение не е задължително за българското законодателство, а е препоръчително.

Въпреки това кабинетът променя първоначалната идея да има надзор не само над главния прокурор, но и над шефовете на ВАС и ВКС. Венецианците - соросоиди това не го приемали: ако имало контрол над висшите съдии, щяло да се тълкува като политическа намеса в съдебната власт.

Сякаш главният прокурор не е част от независимата съдебна власт, само съдиите са...

Цялата работа ми прилича на връщане на ресто, задето избраха Гешев. "Сори, сори, бързо ще се поправим. Гешев хем ще е прокурор, хем не. Ще му вържем ръцете." 

Сега остава и Христо Иванов да назначите за надзорник...

Унизително е усещането, че сме колония, че променяме закони за кефа на някого си зад граница.

На всички е ясно, че неолибералните глобалисти и техните марионетки у нас - кръгът "Капитал" и ДеБъ, натискат за надзора ПЕРСОНАЛНО заради Иван Гешев. И освобождават съдиите от надзор ПЕРСОНАЛНО заради Лозан Панов.

Докато Гешев встъпи в длъжност, ще вземат направо да го оставят без гащи. Ампутация на правомощия и влияние, неистов страх от този човек. Въпросът е защо правителството угажда, съучаства в мръсната игра на реваншистите около Прокопиев. 

Кому е нужен циркът с извънредното заседание, предавано от телевизиите на живо? Сякаш нещо фатално се случва в държавата. Защо унизяваме Иван Гешев още преди да е влязъл в кабинета си, защо му извиваме ръцете и по презумпция допускаме, че би могъл да извърши престъпление и се нуждае от институционална опека?

За да са щастливи либералките ли? Каква е сделката този път?

Мъже, мъже трябват на тази страна. Които държат на думата и народа си, не на брюкселските дантели.

Казвам го със самочувствието на човек, който от юли виси с мегафон в ръка пред ВСС, за да гарантира честния избор на новия главен прокурор и да осуети попълзновенията на капиталската шайка. С колегите от ПИК отнесохме стотици псувни и закани, но си заслужаваше. Показахме им, че улицата не е тяхна. Че има и друга гражданска енергия. До такава ярост и отчаяние ги докарахме, че накрая коленичиха пред президента за милост.

И сега айде пак аванси от почитаемото правителство. Пак компромиси, пак отстъпление.

Какво си мислят - че вечно ще търпим, защото няма алтернатива и в името на "стабилността"? Глупост е това, игра с дявола. 

Но пък какво да очаквам от министри, които приемат убиеца Полфрийман в кабинета си и му се мазнят...

Сподели:
Бомба x
ЧЕТИВО ЗА ДАМИ: Kакво усещат мъжете при изпълнение на едни от най-популярните секс пози ЧЕТИВО ЗА ДАМИ: Kакво усещат мъжете при изпълнение на едни от най-популярните секс пози
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Кирил Петков с първи коментар след срещата си с македонския президент Стево Пендаровски: Трябва да махнем езика на омразата от учебниците по история (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Кирил Петков с първи коментар след срещата си с македонския президент Стево Пендаровски: Трябва да махнем езика на омразата от учебниците по история (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това