Хакери проникнаха в сървърите на "Майкрософт"

Технологии

Хакери проникнаха в сървърите на "Майкрософт"

23918
на 01.01.2021
Хакери проникнаха в сървърите на Майкрософт
Автор:   ПИК

Американската транснационална компания "Майкрософт", развиваща дейност в областта на компютърните технологии и разработката на софтуер, съобщи в пост в блога си, че хакерите, които по-рано атакуваха правителствени агенции и частни компании в САЩ, са получили достъп до вътрешна информация за нейния програмен код, предоха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Майкрософт" е сред клиентите на американската фирма "Соларуиндс", чийто системи по-рано тази година бяха взломени от хакери.

На 17 декември представители на "Майкрософт" признаха, че в нейната "екосистема е бил открит вредоносният код на "Соларуиндс" и той е бил изолиран и премахнат.

Сега от "Майкрософт" уточниха, че в хода на продължаващото разследване са установили необичайна активност, свързана с малък брой вътрешни акаунти.

Според компанията няма основание да се смята, че хакерите са получили достъп до обслужването на продуктите й или до данни на клиенти.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
Защо мъжете обичат телефонния секс Защо мъжете обичат телефонния секс
ПИК TV x
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред ПИК TV с гръмовни разкрития за сценария на Радев, дуото Петков-Василев и задкулисния им гуру Прокопиев: Няма разлика между президента и Божков - единият управлява протеста, другият излезе с юмрука (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред ПИК TV с гръмовни разкрития за сценария на Радев, дуото "Петков-Василев" и задкулисния им гуру Прокопиев: Няма разлика между президента и Божков - единият управлява протеста, другият излезе с юмрука (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това