Косово иска постоянна военна база на САЩ

Балкани

Косово иска постоянна военна база на САЩ

2372
на 17.10.2021
Косово иска постоянна военна база на САЩ
Автор:   ПИК

Косовският министър на отбраната Арменд Мехай от името на своето правителство предложи на САЩ да създадат постоянна военна база на територията на Косово.

препоръчано

Според косовското министерство на отбраната Мехай, който е на официално посещение в САЩ, е направил предложението на заместник -министъра на министерството на отбраната на САЩ Колин Кал по време на срещата им в Пентагона.

Косовският министър казал на среща с висш служител на отбраната на САЩ, че създаването на такава база "би допринесло значително за мира и регионалната стабилност на Балканите".

„Заместник-министър Кал потвърди подкрепата на САЩ за евроатлантическата интеграция на Косово“, подчертавайки, че“ визията на американския президент Джо Байдън за интеграцията на Западните Балкани в ЕС остава част от приоритетната му програма ”, се казва в изявлението.

свързани новини

Той също така похвалил партньорството в първата миротворческа мисия на Косовските сили за сигурност (КСС) в Кувейт, както и участието на КСС във военните учения на американски и съюзнически сили „Дифендър-Юръп '21“.

„Заместник-министърът Кал подчерта, че подкрепата за изграждане на капацитет на КСС ще бъде постоянна, а също така положително оцени подготовката за следващите миротворчески мисии, което допълнително засилва ролята на Република Косово като фактор на мира и глобалната сигурност“, гласи още изявлението

Косово, в сътрудничество с американската армия, изпрати контингент от своите сили за сигурност в Кувейт през март тази година, първата им мисия в чужбина.

Сподели:
Бомба x
ЗА СТУДЕНИТЕ ДНИ: Греяно вино по немски за душата ЗА СТУДЕНИТЕ ДНИ: Греяно вино по немски за душата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ настоява за извънредно заседание на парламента заради ескалацията на конфликта между НАТО и Русия! Борисов: Можем ли да осъмнем в състояние на война и да не знаем какво се случва (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ настоява за извънредно заседание на парламента заради ескалацията на конфликта между НАТО и Русия! Борисов: Можем ли да осъмнем в състояние на война и да не знаем какво се случва (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това