Лошият пиар проваля проф. Герджиков

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Лошият пиар проваля проф. Герджиков

213020
на 21.10.2021
Лошият пиар проваля проф. Герджиков

Щом и традиционно немилостивия към ГЕРБ "Галъп" им дава близо 8% аванс спрямо втория, значи реалната разлика е над 10 процента. И ще расте, предвид скандалите от последните два дни.

препоръчано

Да, но ГЕРБ си има Бойко Борисов, който се бори вместо всички. Не може да огрее само на кандидат-президентския фронт. И точно там ГЕРБ се проваля.

Защото според същото проучване на "Галъп" Радев печели вота още на първи тур.

Измислят си, манипулират, ще кажете.

Да, вероятно притурват два-три процента отгоре, но едва ли повече. Истината е, че кампанията на проф. Герджиков дотук е повече от неубедителна, вяла, безлична.

Всъщност има ли кампания? Казионни снимки пред паметници на народни поборници, Невяна Митева с протоколен букет в ръка, като класна ръководителка. После - в местното читалище, сред стотина активисти, които и без това ще гласуват за тях. Даже фейсбук доскоро нямаха, че да се излъчват "на живо". Сега вече са пуснали някаква страница, където лайковете са по 50-60...Направо да спрат да се излагат с тоя трафик.

Посланията - еднотипни, скучни, плакатни. Да се съединяваме, да бдим за върховенството на закона и правата на жените...

К'ви права на жените, бе...хората измират по болниците, цените на тока удрят тавана, не знаем как ще изкараме зимата...

Чак в последните два дни професорът заговори остро и конкретно за престъпния режим на Радев и провала с ковид кризата.

Но дали е достатъчно? Дали ще излезе от калъпа на безличието и липсата на стратегия?

По принцип всички искаме да се "съединяваме", в това няма нищо ново. И Радев иска, и Лозан Панов, и Луна, че и бай Йоло Денев. Но как да стане, какъв път трябва да се измине до възжеланото съединение? Лесно е да си философ на маса и на теория, въпросът е да предложиш разумна и работеща платформа, чрез която да се постигне целта.  

Жалко - надявахме се на боец, а то - съединител...

Истината е, че проф. Герджиков няма пиар. За пиара отговаря Мишо Михайлов, "гласът" на Костов, агент на ДС. Той е там, сякаш за да го проваля.

Това е единият проблем. Вторият е концептуален. Все повече проличава, че 
Анастас Герджиков не е подходящият кандидат за президент на ГЕРБ. По принцип. Подходящият кандидат се наричаше проф. Асен Балтов или генерал Венцислав Мутафчийски. Развоят от последните дни с ковида го доказва.

Няма защо да се залъгваме, че хората си умират от кеф да гласуват за интелектуалец, специалист по латински и ректор с доста неизяснено семейно положение. Неподготвен в политиката, неразпознаваем. В село Лесидрен, където имам къща, не бяха чували за кандидатурата на Герджиков. И не само в това село е така, уви.

Хубаво, да махнем Радев, ама като няма конкурент? Кого да изберем?

Никой не обича черния вестител, но предпочитам да бъда реалист.

В началото на кампанията си Герджиков нарече ПИК "жълта медия", защото сме разкрили, че щабът му се води от гореспоменатия Мишо Михайлов. Било лъжа. 

Е, не е лъжа и професорът знае, че мога да го докажа. Има десетки свидетели. 

Герджиков отказа да дава интервюта на ПИК и колежката Ива Николова. Отказва системно и целенасочено, може би подучен от съветниците си. Е, като сме жълта медия, разпоредих на екипа да не отразява събитията на тази кандидат-президентска двойка. 

Eдва ли им пука, но ще им запука на 15 ноември - без да съм лош пророк. 

Анастас Герджиков може да гледа номера на фланелката на Ива Николова, която пет години самоотвержено воюва с диктатурата на Румен Радев. Почти единствена в българските медии. Мисля, че обикновеният гербер й има повече доверие, отколкото на професора. 

Като цяло какво представлява "синдрома Герджиков": надменност и липса на уважение към своите, разграничаване от ГЕРБ и Борисов. Не благоволи дори да сключи предизборно споразумение с него, както направи с Николай Ненчев от БЗНС...Постоянни флиртове с психодясното - безсмислени на практика, тъй като при евентуален балотаж гласовете им ще идат за Радев.

И обратното - липса на послания към левия избирател, потенциален съюзник заради дрезгите на Корнелия Нинова с Радев. 

Сега осъдил "агресията" над образователния министър от страна на "Възраждане". Каквито и да са "Възраждане", са гласове, които могат да бъдат привлечени на балотажа, защо е нужно да се конфронтира точно в момента с тях и да авансира соросоида образователен министър?

Грешка след грешка. Според мен, разбира се. Не съм политолог, нито пиар експерт, не съм великият Мишо Михайлов. Може пък тактиката му да се окаже гениална и печеливша. Гледам обаче проучванията, чувам и какво си говорят хората - извън ГЕРБ...Не е розово положението.

Дано зеленият сертификат и народният гняв свършат онова, което Герджиков не върши.

Сподели:
Бомба x
Специалист съветва: Как да съхраним зрението си при работа с компютър Специалист съветва: Как да съхраним зрението си при работа с компютър
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Николай Бареков развенча преговорите в мола: За първи път България ще бъде управлявана от башибозук. Тези хора са събрани от кол и въже! Ето каква е схемата на Киро и Асен (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Николай Бареков развенча преговорите в мола: За първи път България ще бъде управлявана от башибозук. Тези хора са събрани от кол и въже! Ето каква е схемата на Киро и Асен (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 127
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това