Тежки думи за ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Тежки думи за ГЕРБ

294965
на 24.07.2021
Тежки думи за ГЕРБ
Автор:   ПИК

Странно поведение на ГЕРБ, което не възпира, а напротив – стимулира своеволията на режима и уйдурмата „Радев - Слави – ДПС“.

препоръчано

Ето въпроси, които битуват сред симпатизантите на ГЕРБ. Някои от тях вече бяха зададени от бившите депутати Георги Марков и Лиляна Друмева. Без последващ отговор.
 
1. Защо Бойко Борисов се отказа от депутатски мандат, след като спечели достойно лидерската битка в София? Защо поне не изтъкна някакъв мотив? С това си поведение Борисов не се ли оприличава със Слави Трифонов? Десетки хиляди столичани гласуваха преференциално за Борисов и сега се чувстват подведени. Те заслужаваха да им бъде обяснено. 

2. Кой и защо лансира Даниел Митов за втори човек в ГЕРБ и кандидат-премиер? Разпознаваем ли е Митов, измервал ли е някой личния му рейтинг? Не е ли показателен фактът, че за втори път губи от „Демократична България“ в 24-и МИР – София? Какво е обяснението за светкавичното му кариерно израстване в ГЕРБ? Само фактът, че си говори с американския държавен секретар Блинкен и че тъстът му е на някаква служба в Белия дом? 

Съгласни ли са в ГЕРБ с концепцията “Митов е при нас, защото е американски човек”? Това достатъчно основание ли е, да не би ГЕРБ да е колониална партия? Нали е част от ЕНП?
 
3. Вярно ли е, че ГЕРБ се превръща във филиал на ДСБ? Защо на водещи позиции в партията се настаняват бивши активисти на Иван Костов, които в предишни години са обругавали грозно Бойко Борисов? Дали този неолиберален, соросоиден профил допада на класическите избиратели?

4. Защо ГЕРБ фатално закъснява с номинацията си за президент? Не се ли дава по този начин терен на Радев да разгръща отсега кандидат-президентската си кампания, бидейки безалтернативен? Кога ГЕРБ ще обяви кандидата си – може би пак месец преди изборите, в последния момент, както се случи с Цецка Цачева?

5. Не беше ли редно ГЕРБ да си направи самокритика за изборния резултат? Все пак едни 200 000 души не гласуваха за тях в сравнение с вота през април. Как и защо се губят 200 000 гласа (колкото един голям областен център) само за три месеца? Да, вярно е, машините отблъснаха и притесниха мнозина. Да, вярно е, пропагандата на служебния кабинет и чистките подплашиха мнозина.

Но чак пък 200 000?! Няма ли и ГЕРБ вина за ниския резултат и второто място? Защо няма обяснение и анализ, че ГЕРБ за първи път изгуби Пловдив? Два МИР-а в София. Регистрира нисък резултат в "бастиона" Бургас". Няколко областни центрове. 

Едва ли е коректно всичко да хвърлят като вина върху другите, а самите те да се обявяват за победители. Вместо това трябваше някой да понесе отговорност и да си признае грешките – както в подредбата на листите, така и в сбърканата медийна стратегия, лошия избор на слоган и послания (абстрактно-масонското "Ред в хаоса"), грозните и почти отсъстващи билбордове. 

Истината е, че ако в последните десет дни Борисов не се бе взел в ръце и не бе хукнал из страната, ГЕРБ щеше да финишира с далеч по-кошмарен резултат. Какво правят изобщо тия, идеолозите, "вентилаторите" около Борисов, освен да мънкат из фейсбука, да се пекат на плажа в Слънчев бряг, да купонясват по нощни клубове и отвреме-навреме да дават брифинги от централата, колкото да приспят малцината сбрани журналисти?

6. Защо ГЕРБ не подкрепи протеста на лекарите от „Пирогов“? За да не го политизира ли? Да, но в държавата в момента всичко е политика, всяка кауза е важна. И всички маски са паднали. Защо по принцип ГЕРБ бяга от протести – защото не иска да участва, или защото не може да мобилизира хората си? 

Докато разпитваха Борисов в полицията, комсомолците на Георг Георгиев се криеха под сенките и маркираха присъствие. Активни и всеотдайни бяха възрастните, зрелите, както и гражданите, свикани по призива на Станислав Недков – Стъки. Младежи – ГЕРБ, толкова обгрижвани от ръководството, са лениви кариеристи и това си пролича при уличния терор от миналото лято, когато нито един „младеж“ не дръзна да се изправи срещу шпицкомандите на Васил Божков.

Какво ще се случи следващия път, ако Стъки не призове за подкрепа на Борисов? Партията му пак ли ще си трае? В същото време ГЕРБ не защити Стъки, когато го наклеветиха, че прибирал милиони от спортното министерство. 

Вероятно си замълчаха заради същата безумна „политкоректност“.

6. Защо ГЕРБ внесоха в Конституционния съд мъртво родено искане за анализ на законността на машинния вот в новия изборен кодекс с мотиви, за които и начинаещи юристи знаеха, че са обречени?

7. Защо ГЕРБ не поискаха касиране на изборите и не сезираха евроинституциите за нечестния вот и неразбориите с машините, след като твърдят, че вотът е манипулиран?

8. Истина ли е, че ГЕРБ влиза в определени уговорки със Слави Трифонов с посредничеството на олигарси и бивши магистрати, еднакво близки до двете формации? Доколко съществува изобщо съперничество между ГЕРБ и "Има такъв народ"?

Сподели:
Бомба x
КЪСМЕТЛИИ: Ето ги зодиите, за които есента ще е вълшебна КЪСМЕТЛИИ: Ето ги зодиите, за които есента ще е вълшебна
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 281
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това