Вижте как Борисов печели отново

ТОП НОВИНАТА

Вижте как Борисов печели отново

237640
на 24.06.2021
Вижте как Борисов печели отново

Парламентарния вот на 11 юли всъщност е президентски. Изборът е „за“ или „против“ Радев.

препоръчано

Партиите на Радев са „Има такъв народ“, „Демократична България“, „мутрите“ на Мая Манолова и скритият играч, който винаги диктува зад кулисите – ДПС.

Тези формации трескаво стягат кабинет на „промяната“ с мандат на Слави Трифонов. Сараите няма да участват пряко с министри, но ще дадат „знакова“ подкрепа.

Така избирателите на партиите от протеста са поставени в капан: гласуват за своите, но получават Ахмед Доган. Радев пък получава подкрепа за втори мандат на изборите през ноември.

Особена е ролята на БСП, партията, която издигна Радев за президент. Истината е, че ръководството на левицата е в тежка позиционна война с държавния глава, а Корнелия и президентът не си говорят от месеци. Целта на Радев е да обезличи БСП, да я превземе отвътре и да си монтира удобен председател от калибъра на Кирил Добрев.

В тази ситуация новата Четворна коалиция е нахъсана да управлява, БСП е пас, а ГЕРБ се очертава като единствена опозиция. Опозиция не просто на Слави Трифонов, Христо Иванов или Мая Манолова, а опозиция на двувластието Румен Радев – Ахмед Доган.

Тук е и шансът на Борисов отново да спечели мача – въпреки целия негативен контекст, в който е поставен от служебния кабинет, въпреки полицейщината на Бойко Рашков, обвиненията в канибализъм, масовата чистка, идеологическата агресия на проправителствените медии на Иво Прокопиев…

Борисов ще спечели, защото мнозинството от избирателите в крайна сметка ще се уплашат от перспективата ДПС да се завърне на бял кон. Както при Тройната коалиция и Орешарски.

Готови сме да приемем подкрепа от ДПС за правителство, обяви не друг, а лидерът на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

Дали са доволни симпатизантите на градската десница? Нали уж целият протест бе отпушен от гнева, че Борисов, Пеевски и Доган заедно „клатят“ държавата? Промяна ли се задава или подмяна? Докъде могат да стигнат компромисите? Не беше ли уговорен цирк десантът на „Росенец“? Вярно ли е, че майката на Христо Иванов е най-близката семейна приятелка на Ахмед Доган?

Всъщност ДПС ще влезе в новата власт не само през „Демократична България“, но и през „Има такъв народ“. Слави Трифонов е превърнал в личен офис ресторанта на Кирил Домусчиев „Есте“. А Домусчиев е олигархът, олицетворяващ доскоро симбиозата ГЕРБ – ДПС. Сега, вместо ГЕРБ, в симбиозата влиза „Има такъв народ“ и е време избирателите на чалга изпълнителя да го проумеят.

Парадоксално, в момента единствено ГЕРБ биха могли да гарантират отсъствие на Доган от управлението. Хората масово започват да го проумяват и това ще проличи на вота на 11 юли.

Проумяват и друго: доскоро спокойна, сравнително уредена и демократична България попада в плен на сталинизма и хаоса. Тече лов на вещици, съставят се мракобесни черни списъци на фирми и физически лица.  Чуждите инвеститори се отдръпват. Средната класа започва на нервничи. Свръхзадачата е конституционна поправка в полза на президентска република и "Христо Иванов - главен прокурор". 

Фактите са недвусмислени. След месец и половина управление на Радев 900 000 пенсионери остават без добавките си от 50 лв., МВР и прокуратура воюват грозно, службите за сигурност са в ступор, строежът на автомагистралите е замразен, ръстът на битовата престъпност скача рекордно, от средата на юли се вдигат цените на тока водата, задават се протести на целия туристически бранш.

Страх от сянката на ДПС плюс страх за джоба – това ще върне на власт Борисов. Или сега, или след президентския вот през ноември.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за събота - големи разочарования за Овните, Девите да не взимат важни решения САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за събота - големи разочарования за Овните, Девите да не взимат важни решения
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Славчовата ИТН и Демократична България на Христо Иванов близо до разбирателство! Тошко Йорданов се закани да продължи чегъртането на ГЕРБ (ОБНОВЕНА/СНИМКИ) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Славчовата ИТН и "Демократична България" на Христо Иванов близо до разбирателство! Тошко Йорданов се закани да продължи "чегъртането" на ГЕРБ (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
ново
Днес: 53
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това