Какво се случва с коронавируса в Европа

Европа

Какво се случва с коронавируса в Европа

6396
на 18.09.2021
Какво се случва с коронавируса в Европа
Автор:   ПИК

Италия стана първата страна в Европа, която планира да въведе задължителен "зелен пропуск" срещу Covid-19 за всички служители -  в обществения и частния сектор. Словения се ограничава с изисквания само за обществените служители, а австрийски съд ще гледа дело срещу правителството, заведено от роднините на починал от заболяването.

препоръчано

От средата на октомври около 23 милиона души в Италия ще трябва да разполагат с документ, че са ваксинирани, прекарали инфекцията или с негативен резултат от Covid тест. В противен случай те трябва да бъдат отстранени от работа и пет дни по-късно заплатата им ще бъде спряна.

На много много места в страната, като ресторанти, училища, гари вече се изисква представяне на сертификат, а новите мерки са едни от най-твърдите в Европа, коментира Би Би Си.

Словения ще въведе изисквания всички обществени служители да бъдат ваксинирани или да са се възстановили след коронавирусна инфекция. Очаква се мярката да влезе в сила на 1 октомври, като ще засегне около 31 хиляди души, в това число полицаи и войници.

Във Виена започна делото по граждански иск срещу австрийското правителство заради хаотичните действия след възникването на огнище на коронавирусна инфекция в началото на епидемията в ски курорта Ишгъл, смятан за един от източниците на разпространение в Европа.

Британското правителство променя правилата за пътуванията. Обсъжда се премахване на PCR тестовете за напълно ваксинираните, завръщащи се на Острова, ще бъде облекчена и системата на принципа на светофара.

Междувременно Европейската агенция по лекарствата заяви, че не може да потвърди дали рискът от образуване на кръвни съсиреци след имунизация срещу Ковид-19 с ваксината на "Астра Зенека" е по голям при жените и по-младите хора.

Сподели:
Бомба x
БЕЗ БРЪЧКИ: Нощни навици за по-красива и здрава кожа БЕЗ БРЪЧКИ: Нощни навици за по-красива и здрава кожа
ПИК TV x
ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 303
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това