ДЪНО: Биткойнът падна под 30 000 долара

Америка

ДЪНО: Биткойнът падна под 30 000 долара

1900
на 23.06.2021
ДЪНО: Биткойнът падна под 30 000 долара
Автор:   ПИК

Биткойнът поевтиня за кратко под 30 000 щатски долара за пръв път от януари насам с оглед на продължаващите разпродажби на основната криптовалута заради предприетите от Китай мерки против добиването на цифровата валута в страната, съобщи БНР.

препоръчано

Народната банка на Китай призова другите кредитни институции и Alipay, най-голямата платформа за мобилни разплащания в Китай с 1,3 милиарда потребители, да се въздържат от крипто трансакции. Тя призова някои заемодатели и разплащателни институции незабавно да намалят разплащателните канали при търговията с криптовалути.

През следобедната търговия във вторник цената на биткойна се понижи към 29 000 долара, достигайки най-ниско ниво от 22 януари. Последва известен опит за стабилизация, като най-популярната криптовалута отскок към 30 500 долара, но в рамките на деня продължава да бележи ценови спад от 6,5%, след като в понеделник се раздели с 10% от стойността си, а само в рамките на последната седмица поевтиня с близо 30 на сто.

От рекордния пик към 64 800 долара, достигнат в средата на април, бикойнът вече се раздели с 54% от стойността си, парирайки поскъпването си от началото на годината до едва около 5 на сто.

Спад бележат и останалите криптовалути, като етериумът поевтинява във вторник с близо 7% към 1800 долара, отстъпвайки с около 60% от своя тазгодишен рекорден ценови връх, но въпреки това все още бележи ръст със 150% от началото на годината.

Сподели:
Бомба x
Как да кажете на партньора си, че вече не сте щастливи с него Как да кажете на партньора си, че вече не сте щастливи с него
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за Росенец ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за "Росенец"
ново
Днес: 224
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това