Защо Борисов вече спечели изборите

КОМЕНТАРИ

Защо Борисов вече спечели изборите

163447
на 31.03.2023
Защо Борисов вече спечели изборите

Борисов вече е спечелил изборите.

препоръчано

ПП и ДБ се признаха за победени в мига, в който се коалираха от страх. И самоубиха партиите си. И унизиха електоратите си. И плюха на програмите и принципите си.

Ако се явяваха поотделно, ПП щяха да вземат с поне 10% под ГЕРБ. ДБ - с 20%. Това ще признаят всички социолози. 

Оттук нататък всичко е проста аритметика на принципа на "събирането" и "изваждането". Не е идеологическа битка за благото на народа и отечеството.

Борисов можеше да спечеи и с повече, ако твърдо бе изключил варианта да прави правителство с "добрите сили". Тази "доброто" толкова нагарча в душите на редовите гербери, толкова спомени за арести и черни списъци събужда, че е напълно непоносима като политическа перспектива.

Така или иначе, петите поредни избори приключиха още преди да са се провели с морална победа за онези, които трябваше да бъдат изчегъртани. За "бившите хора". Въпреки непознатата в историята ни медийна пропаганда и колосалния финансов ресурс, заделен от подсъдимата олигархия, Нексо, Цецо от Белград, Божков, Бобока, Къро и останалите спонсори на ДС ("добрите сили").

ДС загуби тези избори и на чисто битово-предметно ниво. Народът го усеща ежедневно по сметката си в магазина. Всеки глас за самоназначеното "добро" е глас против добруването и здравия разум. Изпитанието е серизно, екзистензиално - нека преброим процента на обуначените българи в плен на фанатизма и омразата...

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за понеделник - Водолеите подвластни на емоциите, изкушения дебнат Рибите на всяка крачка САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за понеделник - Водолеите подвластни на емоциите, изкушения дебнат Рибите на всяка крачка
ПИК TV x
Журналистът Стефан Ташев разкрива мистериите около смъртта на Брат Галев пред ПИК TV: Най-вероятно Геле е бил през цялото време в България (ВИДЕО) Журналистът Стефан Ташев разкрива мистериите около смъртта на Брат Галев пред ПИК TV: Най-вероятно Геле е бил през цялото време в България (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК