Русе отново иска чист въздух

Региони

Русе отново иска чист въздух

2277
на 16.09.2021
Русе отново иска чист въздух
Автор:   ПИК

Тази вечер в Русе граждани отново излязоха на протест срещу мръсния въздух. Повод за недоволството им стана вчерашното обгазяване от промишлени предприятия, което съвпадна с началото на учебната година.

препоръчано

Вчера около 7 часа сутринта в някои райони на Русе се усещаше остра задушлива миризма и това продължи до обедните часове, като съвпадна с началото на учебната година, когато хиляди деца трябваше да са на открито в училищните дворове.

Днес Регионалната екоинспекция разпрати писмо до медиите, в което се обяснява, че е възобновена работата на мобилните екипи, но не се съобщава за констатирани нарушения. Заради това поредно замърсяване на въздуха тази вечер пред сградата на общинската администрация се събраха млади семейства с децата си, за да нарисуват своите послания с искане за чист въздух.

Това беше първият протест, на който думата имаха най-малките русенчета.

Сподели:
Бомба x
Причини да се чувствате като в капан във връзката си Причини да се чувствате като в капан във връзката си
ПИК TV x
Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО) Проф. Герджиков за провала на Радев и хората му: Действията на правителството са плод на паника, страх и некомпетентност (ВИДЕО)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това