Илон Мъск предлага всеки да се чипира

Америка

Илон Мъск предлага всеки да се чипира

5375
на 15.08.2022
Илон Мъск предлага всеки да се чипира
Автор:   ПИК

Ръководителят на SpaceX и Tesla Илон Мъск смята, че всички хора на планетата трябва да бъдат чипирани със специален чип в главата. Това свое мнение той изразява в статия за китайското списание China Cyberspace.

препоръчано

В текста той, наред с други неща, разказа защо хората трябва да бъдат чипирани, използвайки неговия стартъп Neuralink.

Преводът на статията е публикуван от Ян Лиу, кореспондент на китайската държавна агенция Синхуа, в неговия блог.

"Neuralink се фокусира върху разработването на технологии за сливане между компютърните технологии и човешкия мозък чрез мозъчни чипове с размер на монета, подобни на преносими устройства като смартфони", пише милиардерът.

свързани новини

И уточнява, че чиповете на Nueralink трябва да бъдат имплантирани в мозъчната кора на потребителя.

Според Мъск чипът ще помогне на хората с увреждания - възстановява двигателната функция на крайниците при хора с гръбначни травми и нарушения на нервната система, а също така ще позволи на парализирани хора да използват мозъка си за работа с компютри и смартфони.

Мъск заключава, че технологиите на неговите компании Tesla, SpaceX и Neuralink заедно могат "да помогнат за постигането на по-добро бъдеще за човечеството".

През април миналата година Илон Мъск се похвали с най-голямото постижение на компанията му Neuralink до този момент - успешен опит с маймуна с имплантиран в мозъка чип, която може да играе известна игра само със силата на мисълта си.

Очаква се следващото клинично изпитание на чиповете да е върху хора.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Защо жената е по-възбудена по време на цикъл? Защо жената е по-възбудена по време на цикъл?
ПИК TV x
НЕИЗЛЪЧВАНИ КАДРИ: Вижте как хората на Промяната нападнаха репортерка на ПИК в Банкя - Калина Константинова лъже, че нямало доклад на ДАНС (ВИДЕО) НЕИЗЛЪЧВАНИ КАДРИ: Вижте как хората на "Промяната" нападнаха репортерка на ПИК в Банкя - Калина Константинова лъже, че нямало доклад на ДАНС (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това