Защо ИМ е важно да падне Гешев

ТОП НОВИНАТА

Защо ИМ е важно да падне Гешев

199744
на 26.07.2021
Защо ИМ е важно да падне Гешев

Фиксацията срещу Гешев е единствената тема, която обединява “Братството на почтените” от парламента.

препоръчано

Няма програма, няма приоритети, няма идеология и ценности, няма грижа за обикновения човек. Има “Гешев, оставка!”, до побъркване.

Защо? С какво е прегрешил главният прокурор?

Формалните обяснения са мъгляви. Напоследък се изтъква най-вече “нахлуването” на прокурори в президентството.

И не се изтъква, че прокурорите са “нахлули”, защото двама от съветниците на президента са с обвинение за шпионаж и разгласяване на държавна тайна.

Повтарям – “шпионаж”. В полза на Кремъл.

Това обаче не притеснява “братството на почтените”. Те не задават резонния въпрос – “Г-н Гешев, какво става с разследването срещу Пламен Узунов и Илия Милушев? Докъде стига конспирацията, кои още са въвлечени?”

Излиза, че съветниците на президента могат да шпионират за Путин, но Гешев не може да извършва обиск в кабинетите им на “Дондуков” 2. Интересна логика, която няма общо нито със закона, нито с морала, нито със здравия разум.

Друг мотив за истерията срещу Гешев е, че бил “на Пеевски”. Договорен от Сараите с квотата на ДПС.

Да де, но същите тези в момента правят плонжове пред Сараите в опит да измолят подкрепа за правителство на Слави Трифонов. Вече се говори за ДПС като за “приемлив партньор". Даже касичката Иво Прокопиев обяснява, че с ДПС споделяли общи ценности.

Последно – лошо ли е да си с ДПС и Сараите или не? С какво Гешев е по-близо до Доган от Христо Иванов, например, който е израснал в компанията на “чичо Меди” – първи приятел на майка му Мария Бойкикева?

Нека напомним и че Делян Пеевски не е отлюспен по никакъв начин от ДПС. Движението не само не се разграничава от него, а го афишира като “свой другар”. Подкрепя го изцяло по обвиненията от “Магнитски”.

Така че концепцията “лош е, защото е с Пеевски и ДПС”, не важи. Първо себе си да изчегъртат тогава почтените, после да се заемат с Гешев.

Простата логика сочи, че новото ОФ е обсебено от Гешев по дълбоко користни съображения. Платено им е. Трябва да свършат мръсната работа на спонсора си Васил Божков и на спонсора си Цветан Василев. Иван Гешев е проблем за подсъдимите олигарси, не за Тошко Йорданов, Филип Станев или Арман Бабикян. А очертаващата се “Петорна коалиция” има 5-и и 6-и играч: Румен Радев и Васил Божков.

Години наред слушаме по протестите “Долу Пеевски!” И никога не сме чули “Долу Божков”, “Долу Цветан Василев”, “Долу Баневи”, “Долу Арабаджиеви”, “Долу Маджо” и т.н.

Новата власт мрази мафията, но избирателно. Само ако не е “нашата” мафия.

На този фон тревожи липсата на съпротивителни сили сред обществото. Очевидно 32 години след промяната българите са склонни да жертват фундаментален принцип на демокрацията като разделението на властите в името на конюнктурния реваншизъм и желанието да натриеш носа на политическия опонент.

Сподели:
Бомба x
МАСКИТЕ ПАДНАХА: Това са причините жените да изневеряват МАСКИТЕ ПАДНАХА: Това са причините жените да изневеряват
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 292
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това