САЩ отбелязват края на робството

Америка

САЩ отбелязват края на робството

2615
на 18.06.2021
САЩ отбелязват края на робството
Автор:   ПИК

Американският президент Джо Байдън обнародва закон, който обявява за федерален празник 19 юни - това е денят, в който ще бъде отбелязван краят на робството в Съединените щати.

препоръчано

Празникът "символизира едновременно дългата и трудна нощ на робството и подчинението и обещанието за по-добър ден", заяви Байдън на церемония в Белия дом.

Той подчерта, че робството е "морално петно" и "първородния грях на Америка". Решението за обявяване на 19 юни за празник беше подкрепено и в двете камари на Конгреса. Против се обявиха само 14 представители на Републиканците.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за събота - големи разочарования за Овните, Девите да не взимат важни решения САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за събота - големи разочарования за Овните, Девите да не взимат важни решения
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Славчовата ИТН и Демократична България на Христо Иванов близо до разбирателство! Тошко Йорданов се закани да продължи чегъртането на ГЕРБ (ОБНОВЕНА/СНИМКИ) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Славчовата ИТН и "Демократична България" на Христо Иванов близо до разбирателство! Тошко Йорданов се закани да продължи "чегъртането" на ГЕРБ (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това