Ето коя е най-добрата диета за дълголетие

Америка

Ето коя е най-добрата диета за дълголетие

10701
на 18.09.2021
Ето коя е най-добрата диета за дълголетие
Автор:   ПИК

Учени от Института за изследване на стареенето в САЩ откриха диета, която може значително да увеличи продължителността на живота, пише "Експрес".

препоръчано

Според лекарите прекомерната консумация на въглехидрати създава голямо метаболитно натоварване на организма. Постоянното повишаване на нивата на кръвната захар води до наддаване на тегло, влошаване на метаболизма и риск от сърдечно -съдови заболявания. Излишъкът от инсулин в кръвта води до високо кръвно налягане, натрупване на холестерол и рак.

Според американски учени поради това трябва да се придържате към нисковъглехидратна диета. Наричаха го „еликсирът на младостта“ и дълголетието. Биолозите са заключили, че е най-добре да се спазва кетогенна или кето диета (диета с високо съдържание на мазнини и много ниско съдържание на въглехидрати).

 
Според тях той допринася за запазването на паметта, двигателните функции, а също така увеличава продължителността на живота. Диетата има положителен ефект и върху състоянието на доброволците, пациенти с диабет тип 2: те успяват да отслабнат и да понижат нивата на кръвната си захар.

Второто важно правило за дълголетието, учените смятат за увеличаване на количеството растителни храни в диетата. Например любителите на растителна храна са имали 16 % по-нисък риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания по време на проследяването. Те включват инфаркт, инсулт и сърдечна недостатъчност.

Сподели:
Бомба x
БЕЗ БРЪЧКИ: Нощни навици за по-красива и здрава кожа БЕЗ БРЪЧКИ: Нощни навици за по-красива и здрава кожа
ПИК TV x
ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 308
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това