Над 8 години затвор заплашват Найденов

ХИТ БЪЛГАРИЯ

Над 8 години затвор заплашват Найденов

15070
на 26.03.2013
Над 8 години затвор заплашват Найденов

Доказателствата срещу него са сериозни, заяви пред ПИК прокурор Арнаудова

"Доказателствата за вината на Мирослав Найденов са много сериозни, след като наблюдаващият прокурор е преценил да подпише обвинителния акт срещу него. По време на досъдебното производство са събрани множество разнообразни доказателства, които са както гласни, така и писмени". Това заяви пред ПИК Румяна Арнаудова, прокурор и говорител на Софийската градска прокуратура.

препоръчано

Тя отрече твърденията на Найденов, че е обвинен по донос на бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева.

Арнаудова обясни, че прокуратурата си е свършила прецизно работата по разследването срещу Найденов и е подходила принципно, както при всеки друг обвиняем.

Найденов е привлечен към наказателна отговорност за това, че през октомври 2010 г. в София е обещал подкуп в размер на 200 000 лв. на Светослав Симеонов – изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, за да извърши действие по служба, а именно да подпише платежните нареждания за възстановяване на ДДС на търговските дружества „В.Д.В. 007“ ЕООД и „Мелком“ ООД по „Програма за разпределение на храни от интервенционни запаси за социално слаби лица по плана за 2010 г.“ – престъпление по чл. 304а по Наказателния кодекс.

Второто обвинение срещу Найденов е за това, че на 2 ноември 2010 г. в гр. София е принудил Светослав Симеонов да подпише предварително изготвен сигнал до Малена Филипова – завеждащ отдел „Инспекторат“ на ВКП, за упражняван върху него систематичен натиск и заплахи от страна на бившия изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ – Калина Илиева, и от страна на Красимир Тренчев – прокурор от СГП, като злоупотребил с властта си на министър на земеделието и храните – престъпление по чл. 143, ал. 1 НК.Според прокуратурата, през март 2010 г. в София обвиняемият Найденов е използвал своето служебно положение, за да набави за Йосиф Новосад (управител и собственик на „ЧЕХ – Йосиф Новосад“ ООД), противозаконна облага, а именно спечелването на обществена поръчка за „Доставка на хранителни продукти за разпределение на лица в неравностойно положение по обособени позиции – план за 2010 г.“, обявена от Държавен фонд „Земеделие“ по „Програма за разпределение на храни от интервенционни запаси за социално слаби лица по плана за 2010 г.“ Това е престъпление по чл. 283 от Наказателния кодекс.

Ако вината на Найденов бъде доказана, той може да лежи над 8 години в затвора.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 7 декември - алчни роднини завиждат на Овните, трудностите преследват Скорпионите от сутринта САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 7 декември - алчни роднини завиждат на Овните, трудностите преследват Скорпионите от сутринта
ПИК TV x
САМО В ПИК ТV! Приклещиха до стената депутатите от ГЕРБ и ППДБ с ТОЗИ ВЪПРОС (ВИДЕО) САМО В ПИК ТV! Приклещиха до стената депутатите от ГЕРБ и ППДБ с ТОЗИ ВЪПРОС (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК