В Кипър свалят ограничителните мерки от 21 май

Европа

В Кипър свалят ограничителните мерки от 21 май

5949
на 30.04.2020
В Кипър свалят ограничителните мерки от 21 май
Автор:   ПИК

Властите в Кипър ще отменят ограничителните мерки, въведени заради коронавируса, от 21 май. Мерките ще бъдат облекчени отчасти на 4 май, обяви президентът на страната Никос Анастасиадис, цитиран от световните агенции и БНР.

препоръчано

Решението за първите два етапа за изпълнение на стратегията за постепенно премахване на ограниченията и възстановяване на икономиката в Кипър бе взето на заседанието на правителството вчера.

От 4 май се възобновява работата в строителството, отварят се всички обекти за търговия на дребно, без молове, откритите пазари. От понеделник на работа се връщат и всички държавни служители.

Гражданите ще могат да излизат от домовете си по три пъти на ден, при един път досега. Вечерният час ще важи от 22:00 часа, вместо 21:00 часа сега, до 06:00 часа сутринта.

От 4 май се разрешават молитвите в църкви и джамии, но до 10 души.

На 11 май завършващите държавни и частни средни училища влизат отново в класните стаи.

Във втората фаза, която започва от 21 май, се предвижда да отпаднат всички ограничения за движението на гражданите. Отварят се откритите обществени пространства, паркове, площади, но отново с ограничение до 10 души. Ще започнат работа бръснарници, фризьорски салони, ресторанти.

От 1 юни ще бъде разрешен достъпът до плажовете.

Президентът Никос Анастасиадис заяви, че се чувства горд от отговорността, проявена от политическите сили и социалните партньори, от отличните постижения на учените и саможертвата на здравните специалисти, но най-вече благодари на гражданите за тяхното „възхитителното търпение и дисциплина в безпрецедентните мерки”.

До снощи в Кипър бяха регистрирани 843 случая на заразени от коронавирус при извършени близо 56 000 теста.

Сподели:
Бомба x
Вижте осемте златни правила за здравословно хранене Вижте осемте златни правила за здравословно хранене
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Борислав Цеков: Липсата на други кандидати дава на Радев огромен шанс за втори мандат, но пак ще бъде просто фигура - влиянието му в парламента вече няма да се повтори (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Борислав Цеков: Липсата на други кандидати дава на Радев огромен шанс за втори мандат, но пак ще бъде просто фигура - влиянието му в парламента вече няма да се повтори (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 243
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това