КРИМИ ВОЙНИ: Готвят ли нов атентат срещу Златко Баретата? Легендарният крими бос се движи с ескорт от 3 бронирани коли

Епицентър

КРИМИ ВОЙНИ: Готвят ли нов атентат срещу Златко Баретата? Легендарният крими бос се движи с ескорт от 3 бронирани коли

76705
на 06.03.2021
КРИМИ ВОЙНИ: Готвят ли нов атентат срещу Златко Баретата? Легендарният крими бос се движи с ескорт от 3 бронирани коли
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

Нов атентат се подготвя срещу Златомир Иванов-Баретата и този слух от ъндърграунда го е подлудил. Такива сведения са стигнала до Златомир Иванов и от почти месец легендарният ъндърграунд бос се предвижва с ескорт от цели 3 бронирани коли. До последно никой не знае, дори и охраната му, в коя точно кола ще се качи той. Баретата сериозно е увеличил и физическата си охрана. От известно време 20 бодигарда бдят за сигурността му, като се ротират на 4 смени от по 5 човека.
Според антимафиоти основната версия за заплахата срещу Иванов е по линия на хванатите на 7 февруари 401 кг. хероин на пристанище "Варна - Запад". Рекордното количество дрога на стойност от около 32 милиона лева, бе надушена от следовото куче Танго, след като преди това митничарите се усъмнили в товара на акостирал на 7 февруари кораб на порта във Варна, пише столичен седмичник.

препоръчано

Според документите на контейнеровоза, иранска фирма праща до България 400 битумни ролки, като получател е шуменска фирма, осъществяваща търговска дейност в Търговище. Огромната хероинова пратка от Иран е част от нов контрабанден канал за дрога, който според оперативна информация е ръководен от хасковския престъпен бос Кръстю Кръстев, известен като Къци Маймуната. През последните години Маймуната, който се занимава с контрабандни превози и логистика още от 90-те години на миналия век и минава за близък до Златомир Иванов – Златко Баретата, пое почти изцяло трафика на хероин от Турция към Европа.

Службите проверяват и версията, че Къци Маймуната е само посредник, отговарящ за логистиката, а истинския шеф на канала е всъщност Златко Баретата. Срещу Златомир Иванов веднъж вече беше извършено покушение, за щастие неуспешно. Атентатът стана 29 януари 2013 г. пред входа на Съдебната палата в София. Тогава убиецът чакаше Баретата, скрит в сграда срещу централния вход на Съдебната палата.

Изстрелите засегнаха крайниците, стомаха, дебелото черво и пикочния мехур на легендарния силов бос, вследствие на което над 10 дни гангстерът не беше контактен и бе оставен на изкуствено дишане. Все пак успя да оцелее и дълго време се възстановяваше. Наложи се да му направят операция и за смяна на тазобедрена става.

Още в първите часове след покушението, в МВР бяха убедени, че то е поръчано от човек от близкото обкръжение на Баретата, който е имал и отлична информация откъде точно ще влезна мафиота в ранната утрин в сградата на Съдебната палата.

По време на разпитите в полицията най-близките хора до Златомир Иванов, в това число и съпругата му, бяха разказали, че в края на 2012 г. той е имал жесток конфликт с един от съдружниците си – бизнесмена Росен Драгнев-Капитана. Версията за участието на Капитана в атентата обаче впоследствие отпадна.

Независимо, че МВР разполага с видео, на което се вижда стрелецът, разпознаването му бе невъзможно. По част от иззетите доказателства от обгорялото помещение срещу Съдебната палата беше намерен и биологичен материал – част от косъм. ДНК експертизата обаче не даде отговор на кой е косъма.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 162
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК