Прокопиев и Слави Трифонов поделиха БНТ - Асен Григоров става шеф, Камен Во - програмен директор

Акценти

Прокопиев и Слави Трифонов поделиха БНТ - Асен Григоров става шеф, Камен Во - програмен директор

102378
на 16.02.2022
Прокопиев и Слави Трифонов поделиха БНТ - Асен Григоров става шеф, Камен Во - програмен директор
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

След задкулисните сблъсъци в управляващата коалиция между П-тата на Кирил Петков, ИТН на Слави Трифонов и копоя на Румен Радев - Бойко Рашков, кой да лапне БНТ, спорът се разреши с изключителното съдействие на МВР. И заради успешното караштисване между хората на шоумена и кикиджиите.

препоръчано

Това научи ПИК от отлично информирани източници от средите на управляващите.

Спорещите страни са си стиснали ръцете на паритетен принцип. Генерален директор ще стане Асен Григоров, директна креатура на олигарха Иво Прокопиев, който е кукловод на Кирил Петков и Асен Василев на върха на държавата.

Григоров беше и шеф на проваления му телевизионен проект RЕ:TV, който безславно фалира. Преди това бе шеф на пресцентъра на СДС, а сега е съветник на траспортния министър Николай Събев, но се изявява по медиите като бранител на правителството на Просто Кики в качеството на журналист.

От протестърската 2020 г. нататък Григоров енергично се изявяваше в телевизията на шоумена Слави - 7/8. Има и дългогодишен опит на водещ в БНТ. 

В новата си битност на генерален директор на държавната телевизия той ще се занимава с мейнстрийма, тоест, с политическата част на внушенията.

Програмната част пък ще бъде поверена на друг кадър на Слави Трифонов, по-известен като успешен комик - Камен Воденичаров. Той ще стане програмен директор.

След днешния чудовищен гаф на МВР с набеждаването на заканилите се да протестират пожарникари, че привличат срещу заплащане криминален контингент за протестите си, шансовете на говорителя на МВР шефа - Явор Симов, да оглави БНТ рязко са се сринали.

Симов вкара в отвратителен конфуз шефката на кабинета на Кирил Петков и негова говорителка Лена Бориславова, известна напоследък като Гуглена, да съобщи една абсолютно фалшива новина за криминалните попълзновения на недоволните пожарникари.

Впоследствие се оказа, че тя е объркала протестите и не става дума за тези на пожарникарите, а за организираните за 23 февруари протести от Костадин Костадинов срещу зеления сертификат. Оказа се обаче, че фейк информацията й е подадена именно от Явор Симов, който се изживява като алтер его на Бойко Рашков и понякога дори държи по-яростни речи от него и хвърля още по-зловещи обвинения наляво и надясно.

В края на тоя властови резил самият Рашков се опита да го замаже на нарочен брифинг с оправданието: "Нямаме никакви опасения, че протестът на синдиката на МВР ще наруши обществения ред. Станала е грешка, имаме предвид за протестите в сряда, а не за тези на МВР".

Но пък Кирил Петков бе принуден да се срещне с недоволните и да им се извинява.

Тъй или иначе, звездата на Явор Симов, който също има стаж в БНТ, да оглави държавната телевизия отведнъж залезе и разреши в консенсусна форма спора за бъдещото й ръководство между Прокопиев и Слави в полза на Асен Григоров и Камен Воденичаров.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 9 май - главоломен успех връхлита Девите, денят за Скорпионите неочаквано труден САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 9 май - главоломен успех връхлита Девите, денят за Скорпионите неочаквано труден
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов на старта на кампанията: Направих всичко възможно, за да няма избори! ППДБ счупиха правителството, защото са знаели, че са затънали в корупция! Целият свят се възмути от думите на Асен Василев за Мария Габриел (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов на старта на кампанията: Направих всичко възможно, за да няма избори! ППДБ счупиха правителството, защото са знаели, че са затънали в корупция! Целият свят се възмути от думите на Асен Василев за Мария Габриел (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК